Reform sözleri boş laf

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı R. Tayyip Erdoğan’ın ekonomi, adalet ve hukuk reformları hakkındaki açıklamalarına yanıt verdi. Uysal, “Cumhurbaşkanı eğer samimiyse önce bu konulardan reforma başlasın” diyerek önerilerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Yönümüz Avrupa’dır” sözlerine de yanıt veren Demokrat Parti Genel Başkanı ve İlimiz Milletvekili Gültekin Uysal, “Bugün dışarıdan ve içeriden baktığınızda istikametini kaybetmiş bir Türkiye fotoğrafı var. En nihayetinde Ak Parti Genel Başkanı da çıktı bunu ikrar edercesine daha dün “yönümüz Avrupa’dır” dedi. Sizin öğrenme maliyetlerinizi bu ülkenin karşılayabilme imkanı yok, 300 sene ömrümüz yok ki bu milletin sizin deneme yanılma metoduyla beraber gerçekleri görmenize zamanı olsun” diye konuştu.

SİSTEMATİK ÇÖKÜŞ

Tek adam sistemi ile başlayan keyfi rejimin maliyetinin milleti canından eder hale getirdiğini belirten Uysal, “Bugün Türkiye, sistematik bir çöküşü yaşamaktadır. 16 Nisan 2017 Referandumuyla beraber yerli ve milli diyerek pazarlanmış, propagandasını yapanların bile içine sinmeyen, 2018’e kadar fiili, sonrasında resmi olarak uygulanmış keyfi rejimin Türkiye’ye ödettiği bedel ortadadır. Bu keyfi rejimin tabii çıktısı her gün soframızdadır. Bu keyfi rejimin ürettiği olumsuzluklar bu milleti canından etmektedir” dedi. Dış politikadaki yanlışlar silsilesinin sonucunda Türkiye’nin gitgide içine kapanan bir ülke olduğunu söyleyerek iktidara eleştirilerde bulunan Uysal, şunları kaydetti: “Türkiye’nin bütün bu coğrafyaya ihracat kapılarını, yaptığınız dış politika tercihlerinizle,  kendiniz kapadınız.  Ne Suriye’ye ne Irak’a ne bütün bu coğrafyayı atlama taşı olarak kullandığımız Mısır’la beraber Türkiye’yi kendi içine kapatır hale getirdiniz”

RUHA İHTİYAÇ VAR

Türkiye’yi yeniden kendi içine kapatarak kendi hedeflerine yürüyeceğini düşünenlerin bugün “reform” sözleri içi boş laflardır, iğdiş edilmiş sözlerdir. Bunları ben söylemiyorum, bu hükümetin Meclis Başkanlığını yapmış Sayın Cemil Çiçek söylüyor. Sayın Erdoğan’ın “reform” sözü tıpkı, “müflis tüccarın eski defterleri karıştırması”na benziyor. Bayraklaştırıp siyasi rekabette acımasızca kullandığınız ve bu ülkenin, bu milletin tüm ortak değerlerinin içini boşalttığınız gibi, “anlamını yitirmiş” bir “reform” kavramına sarıldınız! Polisi görünce namaza duran şark kurnazları gibi AKP tam da sıkışınca, tam da şimdi, güya reform yapacağını dillendiriyor. Bütün bunlar nafile çabalar! Türk Milleti’nin AKP ve lideri Erdoğan’a verdiği kredi bitti, hatta eksiye düştü. Türkiye’nin reformdan daha esaslı olan, Devrim yaparcasına bir kurucu irade ve ruha ihtiyacı var!” >> Ahmet Işık 

Editör: TE Bilisim