Dinar Bilim ve Sanat Merkezi uluslararası büyük bir başarıya imza attı. İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın; Dinar İlçe Milli Eğitim Müdürü Ufuk Taşbaş 'ı, okul idarecilerini, Uluslararası Caribou Matematik Yarışması'nda 1. olan öğrenci Ferra Bozbaş, öğrencinin anne ve babasını makamında kabul etti.

Dünyada 38 ülkeden yaklaşık 50 bin öğrencinin katıldığı Uluslararası Caribou Matematik Yarışması'nda Ferra Bozbaş yarışmanın 2. Etabı olan kasım ayında Dünya 1'incisi oldu. Her yıl düzenlenen uluslararası nitelikte ve online olarak İngilizce yapılan yarışmaya dünyanın dört bir köşesinden katılımlar gerçekleşti. Yarışma; problem çözme, eleştirel, analitik, yaratıcı düşünme gibi birçok beceriyi ölçmeye yönelik olarak yapıldı.

YALÇIN TEBRİK ETTİ

Uluslararası Caribou Matematik Yarışması’nda öğrenci Ferra Bozbaş yarışmanın 2. Etabı olan kasım ayında Dünya 1'incisi oldu. Ayrıca Seyyid Battal Atasoy, Elif İrem Gökpınar, Ahmet Aras Köseer, Rüya Eser %1'lik dilime girerek büyük başarı gösterdi. İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın; "Öğrencilerimizi başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Uluslararası bir yarışmada ilimize ve ülkemize bu gururu yaşatan öğrencilerimize,  öğretmenlerine, okul idarecisi ve velilerine de teşekkür ediyor,  başarılarının devamını diliyorum" dedi. Ziyaret, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın'ın öğrenciyi altınla ödüllendirmesi ve hatıra fotoğrafı çektirmesi ile son buldu. >>Gamze Koçak

Editör: TE Bilisim