Her insanın birer engelli adayı olduğuna dikkat çeken Zeybek, “Engelliler kardeşlerimizi topluma kazandırmak adına belediye olarak üstümüze düşeni yaptık ve yapıyoruz. Engel bedenlerde değil, gönüllerdedir” dedi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde engellileri unutmayan Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, gelişmiş ülkelerin en önemli göstergesinin engellilere yönelik sunulan hizmetler olduğunu söyledi. Engelli bireylerinde toplumda eşit hak ve özgürlüklere sahip olduğuna dikkat çeken Zeybek, “Bireylerin tek başına sağlamakta yetersiz kaldığı ihtiyaçlarını karşılamak, gereken dayanışmayı sağlamak, engellilerin her alanda hayatlarını kolaylaştırıcı tedbirleri almak ve toplumsal hayata etkin katılımlarını sağlamak devletin ve yerel yönetimlerin en temel görevleri arasındadır. Engelli kardeşlerimiz her zaman pozitif bir ayrımcılığa sahiptir” diye konuştu.

MÜCADELE TAKDİRE ŞAYANDIR

Her insanın bir engelli adayı olduğunu dile getiren Zeybek, mesajında şu ifadelere yerdi; “Engelli olmalarına rağmen, hayat mücadelesi veren ve hayatlarını onurlu bir şekilde geçirmek adına ekonomik ve sosyal hayatın içerisinde olan engelli vatandaşlarımız bizim için, birer güç kaynağıdır. Tüm zorluklara rağmen spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden çalışma hayatına, her alanda önemli başarılara imza atan engelli kardeşlerimizin verdikleri mücadele takdire şayandır. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün, engelli kardeşlerimiz ile ilgili toplumsal farkındalığın artmasına, onların hayatlarını kolaylaştıracak yeni adımlar atılmasına vesile olmasını diliyorum.” >>Ahmet IŞIK