İnsanlık görevimiz

Her yıl 18 Aralık’ta kutlanan BM Uluslararası Göçmenler günü dolayısıyla Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Göç İdaresi Müdür Vekili Mehmet Kaval ve beraberindeki yabancı uyruklu göçmenleri makamında kabul etti.

Afyonkarahisar’da yaşayan göçmenleri en iyi şekilde ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek konuşmasına başlaşan Başkan Burhanettin Çoban, “Dini, dili, ırkı mezhebi ne olursa olsun bir insan yerinden yurdundan edilmişse bulunduğu ülkeden başka bir ülkeye gitmek zorunda kalıyorsa ona yardım etmek insani görevimiz, dini görevimiz. Olaya biz böyle bakıyoruz. Ülkemizin yetkilileri ve idarecileri de olaya böyle bakıyor” dedi.

Suriye bizim için çok önemli

Özellikle Suriye’nin ülkemizle olan tarihi geçmişine dikkat çeken Başkan Burhanettin Çoban; “Suriye bizi çok ilgilendiren bir ülke. Geniş bir sınırımız var. Ayrıca Afyonkarahisar’da ilk Türk Hava Şehitlerimiz Fethibey, Sadıkbey ve Nuribey’in kabirleri Şam’da bulunuyor. Yine son Osmanlı Padişahı Sultan Vahdettin, birçok Osmanlı Şehzadeleri ve Sultanlarının kabirleri de Şam’da bulunmakta. On binlerce Sahabe Suriye’de… Bunların başında da Bilal-i Habeşi geliyor. Ayrıca Halid Bin Velit’in mezarı  Reyhanlı sınır kapısına50 km. uzaklıkta Humus’ta bulunuyor. Suriye bizim için önemli bir ülke konumunda.  İnşallah sorunlar ortadan kalkar da hem Irak, hem Suriyeli vatandaşlarımız ülkelerine dönerler. İnsanın vatanından edilmesi kadar kötü bir şey yok” diye konuştu.

En iyi şekilde misafir ediyoruz

İl Göç İdaresi Müdür Vekili Mehmet Kaval ise Afyonkarahisar’da ikamet eden göçmen kardeşlerimizle olan yakın ilişkilerden söz ederek kendilerini en iyi şekilde misafir ettiklerini ve ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyledi. Ziyarete İl Göç İdaresi Müdür Vekili Mehmet Kaval’ın yanı sıra İl Göç Uzman Yardımcısı Elif Telek, Polis Memuru Abdullah Ün, Suriyeli Mohamat Saeed Amroo, Iraklı Abdülsaddar Khudhur Ali, İranlı Sıamak Hashemnejad Nameghi ve Tercüman Mohamat Al- Azzawı katıldı.

Editör: TE Bilisim