CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki heyet, Demokrat Parti Genel Merkezinde Genel Başkan Gültekin Uysal’ı ziyaret etti. Kılıçdaroğlu’nu Genel Başkan Uysal ile beraber Genel Başkan Yardımcıları Devlet Eski Bakanı, 16. Dönem Amasya Milletvekili Muhammet Kelleci, 20. Dönem Çankırı Milletvekili Ahmet Uyanık, Doç. Rifat Melih Aktaş ve 19. Dönem Tekirdağ Milletvekili Muhtar Mahramlı’dan oluşan heyet karşıladı. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ise yaptığı ziyarette Genel Başkan Yardımcıları; Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, Ordu Milletvekili Seyit Torun ile İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke eşlik etti.

BÜYÜK MUTLULUK DUYUYORUZ

Bir saat süren heyetler arası görüşmenin ardından liderler kameralar karşısına geçerek açıklama yaptılar. Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladığı konuşmasında şunları kaydetti:  “Öncelikle Cumhuriyet Halk Partisi heyetini Genel Merkezimizde ağırlıyor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bunu ifade etmek isterim. Tüm siyasi partilerle medeni ilişkilerimizi sürdürdüğümüz gibi Türkiye’nin iki köklü geleneği olarak özellikle bugün Türkiye’nin içine düştüğü ve derin nefes alması için çabalar sarf ettiğimiz böyle bir iklimde memleketimizin, milletimizin demokrasimizin, temel hak ve hürriyetler başta olmak üzere en can alıcı meselelerini değerlendirme imkanı bulduk. Ben bu vesileyle Sayın Genel Başkana ziyaretleri dolayısıyla, gösterdikleri nezaket dolayısıyla müteşekkir olduğumu tüm arkadaşlarım camiamız adına ifade etmek istiyorum” dedi.

CEZAYI DEĞERLENDİRDİ

Uysal, “Basın olarak temel hak ve hürriyetleri en geniş manada kullanma ihtiyacı duyan sizler bunları yakında bilirsiniz. Son olarak RTÜK’ün Habertürk’e verdiği ceza bunun ispatıdır. Demokrasi dışı rejimlerde tüm yasaklar yazılı değildir, fiili yasaklar da var, oto sansürün işlediği böyle bir süreç var. Bağımsız kurulların yukarıdan talimat almakla övündüğü bir Türkiye var. O açıdan bütün meselelerini demokrasi parantezi içerisinde değerlendiriyoruz. Ve Türkiye’yi ifade ettiğim gibi derinden bir nefes alacak, külfetlerini ve nimetlerini ortak bir paydada paylaşacak, yarınlara güvenle bakacak, herkesin hukukundan emin olduğu bir Türkiye’yi yaratmak noktasında hepimizin çabası var, ben bu açıdan değerlendiriyorum” ifadelerini kullandı.

ASLA KABUL ETMİYORUZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ise yaptığı konuşmada “Sayın Genel Başkan ve heyeti ile Türkiye’nin içinde yaşadığı sorunları karşılıklı olarak hem dillendirdik hem kendi çözümlerimizi de aktardık” dedi. Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Geldiğimiz parti, demokrasiyi savunan, demokrasinin güçlenmesi açısından mücadele eden tarihsel kökleri olan bir parti. Bir televizyon kanalına RTÜK tarafından ağır yaptırımların uygulanmasını asla kabul etmiyoruz. Siz bağımsız bir yayın organını en ağır şekilde cezalandırırsanız bu doğru değildir, doğru olmaz. Dünyaya bizde demokrasi vardır algısını yerleştiremezsiniz. Dünyaya baskıcı, otoriter yönetim olduğu anlayışın güçlendirmiş olursunuz. Zaten biz bunun böyle olduğunu biliyoruz” dedi. >>GÖKHAN KOCAASLAN