Koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında evlerimize kapandımız şu günlerde en fazla vaktimizi nerede geçiriyoruz? Neler yapıyoruz? Dijital bir mecra olan sosyal medya ortamları ellerimizdeki akıllı telefonlarımız sayesinde bir tık daha yakınımızda. Elimizden düşürmediğimiz telefonlarımız ve sosyal ağla, yapılan birçok araştırmaya konu olmaya devam ediyor.

WhatsApp 16 milyar dolara satıldı

Sosyal medya devi Facebook’un mobil mesajlaşma uygulaması WhatsApp’ı 16 milyar dolara satın alarak kendi bünyesine dahil etmesi üzerine. WhatsApp’ın toplumsal yapı üzerindeki etkinliği de arttı. Facebook’un SEC’e bildirdiği raporda  yer alan belgeler doğrultusunda da resmi olarak doğrulandı. Facebook kurucusu Mark Zuckerberg’ün Facebook sayfasında duyurduğu satın alma olayından saonra WhatsApp kullanıcı sayısı milyonlara ulaştı. İnternet ölçüm ve araştırmaları merkezi Gemius’un 2019 yılında açıkladığı verilere göre; WhatsApp yaklaşık 43 milyon kullanıcıya mesajlaşma ve arama hizmetlerinin yanında görüntülü konuşma hizmeti de sunmaktadır. İçinde bulunduğumuz pandemi sürecindeki olumlu ve olumsuz birçok gelişme ile gerek sosyal gerek iş hayatında sıkça kullanılmaya başlanan WhatsApp getirdiği güncellemeler sayesinde birçok kolaylık sağlamaktadır.Ancak uygulamanın yeni kullanım versiyonu değil aldığı kararlar dikkat çekti. Alınan kararlar doğrultusunda platform gelecek yıl hizmete sunacağı bütün özellikleri uygulama platformu üzerinden duyurma kararı aldı.

ntv.com.tr'de yer alan habere göre, söz konusu olan kararlar 2021 yılı itibariyle uygulamaya konulacaktır.  Uygulama içi bildirimler sayesinde kullanıcıların gelişmeler konusunda haberdar edilmesi planlanıyor.

Editör: TE Bilisim