ATSO Başkanı Hüsnü Serteser, Pandeminin olumsuz etkilerinin sanayici ve esnaf tarafından derinden hissedildiğini ancak özellikle hizmet sektöründeki etkilerinin daha ağır olduğunu ve Afyon sanayicilerinin zorlu sürece rağmen istihdamda küçülmemeye özen gösterdiklerini söyledi.

İHRACAT KOTALARINA TAKILDILAR

Kısa çalışma ödeneğinin çok yerinde bir destek olmasına rağmen sanayicilere yönelik desteklerin sınırlı kaldığını kaydeden Serteser, 2020’de üretici şirketlerin ihracat kotalarına takıldıklarını dile getirdi.

GURUR DUYDUK

Hüsnü Serteser, bu yıl Afyonkarahisar’dan Avşar Emaye’nin “2019 Yılı Döküm ve Emaye Mutfak Eşyaları” kategorisinde ihracatta Türkiye 1’incisi olduğunu, Kozanlar Jeotermal’in ise TOBB Türkiye 100’üne girdiğini belirterek bu başarılarından dolayı iki firmayla da gurur duyduğunu vurguladı.

VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ

Ekonominin nabzını tutan Para Dergisine de açıklamalarda bulunan ATSO Başkanı Serteser, “Afyonkarahisar iş dünyası olarak Cumhurbaşkanlığı 2021 Yılı Programı’ndaki 2021 yılı için yüzde 5.8 oranındaki büyüme hedefine ulaşılması için var gücümüzle çalışacağız” dedi.

EN BÜYÜK RİSK KORONAVİRÜS OLACAK

TOBB öncülüğünde istihdam konusundaki duyarlılığının ve gayretlerinin süreceğini ifade eden Serteser, “2021’de öngörülen en büyük risk, 2020’de olduğu gibi yine Covid-19 olacak. Salgının özellikle üretim, turizm ve ihracatı olumsuz etkilediğini biliyoruz” dedi