Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısı sonunda yaptığı açıklamalarda corona virüs kısıtlamalarının kademeli olarak  kaldırılacağına açıkladı. Aşıyla ilgili açıklama yapan Erdoğan Ülkemize 3 milyon doz aşının geldiğini ve Alman aşıyla ilgili anlaşmaların yapıldığını, gelen 3 milyon doz aşının da Perşembe veya Cuma günü aşılamaya başlayacağını belirtti.

Geride bıraktığımız 2020 yılı için ülkemizin son durumu hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Geçtiğimiz yılı büyük bedeller ödeyerek geride bıraktık, Salgın tedbirlerinden etkilenen tüm kesimlere nakdi hibe ve destek programları başlattık. Ekonomimizde aldığımız tedbirler sayesinde yılın ilk çeyreğinde yüzde 4.5’lik bir büyüme oranına ulaştık. Yılın 2. Çeyreğinde Türkiye diğer ülkelere nazaran oldukça düşük bir seviye olan yüzde 9,9 oranında daraldı. Salgının etkilerini azaltmak için hayata geçirdiğimiz önlemler ve teşfikler sayesinde bu zor dönemde ekonomimizin direncini korumayı başardık” ifadelerine yer verdi.

3. Çeyrekte bir önceki çeyreğe göre sanayi üretiminin yüzde 30 oranında arttığını vurgulayan Erdoğan, Otomobil ve konut piyasalarında haziran ayı ile birlikte ciddi bir hareketlilik görüldüğünü, Kapasite kullanım oranının yüzde 76 seviyesine ulaştığını belirterek Borsanın 2020’de yatırımcısına yüzde 29 getiri sağladığını söyledi.

Salgınla ilgili bir takım açıklamalar da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; “Salgına bel bağlayan kriz tellallarının payına yine hüsran düştü. 2021 yılının yatırım, üretim, istihdam, ihracatın arttığı ve sürdürülebilir büyümenin bir yıl olacağına inanıyorum. Kayıplarımızı telafi edecek daha büyük atılımların hazırlıkları içindeyiz. Önceliklerimiz fiyat istikrarı ve reformlar olacaktır” ifadelerine yer verdi.

Erdoğan CHP lideri  Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi

Kabine toplantısı sonrasında CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu “sözde” Cumhurbaşkanı iddaları üzerine konuşan Erdoğan ;“Türkiye, bu ülkede kimin cumhurbaşkanı seçileceği konusunda milletin temsilcileri yerine vesayetin dayatmasının belirleyici olduğu günleri geride bırakmıştır. Artık bu ülkede cumhurbaşkanı milletin yarısından fazlasının doğrudan iradesiyle belirleniyor. Böylesine büyük bir devrimi hala içlerine sindiremeyenler sancılarını farklı görüntüler ve bahaneler altında dışa vuruyor” şeklinde ifade etti.

“Bizzat kendisi bir kaset komplosuyla işbaşına gelen, partisi içindeki taciz, tecavüz, hırsızlık hadiselerini görmezden gelerek orada kalmayı başaran bir siyasi partinin sözde genel başkanının sancısının sebebi de budur. Bunların derdi milletledir, milli iradeyledir, milletin tercihleriyledir” dedi.

>>ODAK HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilisim