Çay Belediyesinin yapmış olduğu hayvan barınağının geçen sene Ocak ayında yapımının tamamlandığı basına duyurulmuştu. Henüz aradan bir sene geçmesine rağmen söz konusu hayvan barınağında hayvanların ölüme terk edildiği ve bakımlarının yapılmadığı iddiaları gündeme bomba gibi düştü.

 İddialara göre barınakta bulunan hayvanlarla uzun zamandır ilgilenilmediği; hayvanların, çiğ et ve sakatat atıkları ile beslendiği, olumsuz koşullardan dolayı ölen hayvanların kafeslerde çürümeye terk edildiği ifade edildi.

Barınakta elektrik, su, idari bina, operasyon alanı, müşaade odası ve ameliyathane gibi barınakta olması gereken hiçbir birimin bulunmadığı sadece tel örgü ile çevrili alanın bulunduğu kaydedildi.  Barınak hakkında Çay belediyesinden henüz resmi bir açıklama yapılmazken hayvanseverlerin duruma tepkili olduğu gözlendi.

Hayvanseverler öfkeli

Konuyla alakalı iddiaların ortaya çıkmasından sonra görüntülerin sosyal medya platformaları üzerinden hızla yayıldığı ve hayvanseverlerin böyle bir olayın yaşanmasından dolayı öfkeli oldukları sosyal medya paylaşımlarına yansıdı.  Ayrıca hayvanseverlerin bu olayın üzerine giderek iddiaların aslını öğrendikten sonra gerekli işlemlerin yapılmasını istedikleri ifade edildi. Bazı hayvanseverlerin ise Çay Belediyesinden şikayetçi olacakları gelen bilgiler arasında yer aldı.

>>ODAK HABER MERKEZİ