Afyonkarahisar’da bir termal otelde partilileriyle bir araya gelen ve koronavirüs tedbirleri kapsamında gerçekleşen toplantıya Sarıgül’ün yanı sıra çok sayıda partili katıldı. Toplantıda partililerine seslenen Genel Başkan Sarıgül,  partisinin önümüzdeki ilk seçimlerde Türkiye’nin iktidar merkezi olacağını söyledi. Sarıgül,  ‘’Türkiye Değişim Partisi ne sağı ne de solu yorar. Sağ el ve sol elimizi ben insanım diyen herkesle beraber birleştiriyoruz.  Biraz da Afyon’un sorunlarından bahsetmek isterim. Afyon’un ilçelerinde çok sayıda Organize Sanayi Bölgesi yapıldı ama buralar hep boş duruyor çünkü yeterince fabrika açılamadı. Bazı teşviklerin süresi bitti ama esnafımızın, sanayicimizin, tüccarımızın önünü açmak için bu süre uzatılmalıdır. Pandemi nedeni ile iktidardaki yatırım teşvik belgelerini daha da çoğaltmayı hedefliyoruz’’ dedi.

‘’TARIM ÇOK DAHA ÖNEMLİ’’

Afyon için sanayi ve jeotermalin önemli olduğunu ancak tarımın her şeyden daha da çok önemli olduğunu vurgulayan Sarıgül; ‘’Tarımı güçlü bir şeklide teşvik edeceğiz çünkü çiftçimiz şu an ürettiğinden kazanamıyor. Afyon’da çiftçimizin maliyetini düşüren, verimi arttıran modern teknolojilere sahip olması için her türlü desteği sağlayacağız. Düşünün ki büyük emekle ekilen patatesler seralarda çürüyor. İşte tüm bu sorunların önüne geçeceğiz. Afyonkarahisar yumurta konusunda büyük ölçüdeki bir başarıyı elde etti. Bu sorunları tespit için anlatıyorum. Birgün bu şehre tekrar gelip tüm sorunları masaya yatıracağız. Şunu içtenlikle bilmenizi istiyorum ki Afyon kendi kaynakaları ile kendini geliştirebilecek bir potansiyele sahip illerimizden biridir. Afyon ülkemizin var olmasında büyük bir paya sahiptir” diye konuştu.

‘’TURİZMİ GELİŞTİRECEĞİZ’’

Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Değişim Partisi’nin diğer muhalefet ve iktidar partilerinin yanı sıra Türkiye’nin gelişimine ve değişimine büyük ölçüde katkı sağlayacağını belirtti. Diğer ülkelere oranla Afyon’daki turizmin geride olduğunu belirten Sarıgül, Afyon’daki turizmi geliştireceklerini ifade ederek,  Afyon’daki işsizliğe ve ekonomiye de değindi. 

EKONOMİ CANLANACAK

Sarıgül konuşmasına şöyle devam etti: “Bu tarz ciddi sorunların önüne Değişim Partisi ile geçebiliriz.  Afyon’da bulunan termal tesislerin ve yer altı zenginliklerinden yeteri kadar yararlanamadığımız bie gerçek.  Afyon’daki tarımın da hak ettiği zirveye ulaştırılması gerekiyor. Türkiye Değişim Partisi iktidarında Afyonkarahisar Kalesi, Frig Vadisi, İscehisar Peri Bacaları, Kırkgöz Köprüsü gibi şehrin tarihi ve kültürel zenginliklerini ön planda tutarak kültür turizminin merkezi haline getirilecek değişim ile birlikte yerli ve yabancı turistler için cazibe merkezi olacak Afyon’da ekonomi canlanacaktır’’ dedi.  >>GÖKHAN KOCAASLAN

Editör: TE Bilisim