Demokrat Parti heyetini ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirten Afyonkarahisar Basın ayın Derneği Başkanı Sezer Küçükkurt, “Demokrat Parti gibi köklü bir geçmişe sahip olansiyasi partimizinliderliği bir hemşehrimizinüstlenmesinden dolayı her zaman gurur duyuyoruz. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde bizleri yalnız bırakmadınız, bu hassasiyetiniz için de ayrıca teşekkür ediyoruz, çalışmalarınızda başarılar diliyoruz.” dedi.

BASINDAN HEP DESTEK GÖRDÜM

ABYD Başkanı Sezer Küçükkurt nezdinde tüm basın camiasının günün kutladığını belirterek sözlerine başlayan DP Genel Başkanı Gültekin Uysal ise şunları söyledi: “Sayın Başkanım sizin şahsınızda ben de arkadaşlarımızı selamlamak isterim.Söylenecek çok söz var ama sözü zaten söylüyorsunuz, bizlerde söylemeye gayret ediyoruz. Temel hak ve hürriyetlerini en geniş manada kullanan,sınırlarda gezinen, bazen gazetecilik mesleğinin suç haline geldiği dönemleri de zaman zaman yaşıyoruz. Ama her şeye rağmen bu ülkenin ulusal basın, ama onunla da beraber çok önemli bir yerel basın örgütlenmesi var.Pandemiden kaynaklanan olağan üstü şartlarının yansımalarının farkındayız ama kurumsallaşmalar önemli. Ben Afyon’da da siyasi hayatımıza başladığımız andan sonra başta sizler olmak üzere basındaki dostlarımızın hep ilgileri ve alakaları gördük”

TÜRKİYE’NİN ÖNÜ AÇIK AMA

Ülke gündemi üzerine değerlendirmelerde bulunan DP Genel Başkanı ve Afyonkarahisar Milletvekili Gültekin Uysal sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim nesillerimizin yaşamadığı bir salgın dönemini yaşıyoruz. Beraberinde Türkiye’nin zaten çok derinden işleyen yapısal meseleleri var. Bunun ötesinde siyasetin zaten her geçen gün ağırlaşan bir takım farklı yükleri var. Ben de erken seçim olacağı kanaatinde değilim. 2023’te yapılacak seçimler belki de Türkiye’nin en zor seçimleri olacaktır. İşte bugün ABD’de, ABD tarihine baktığınızda çok örneği olmayan, dünyaya demokrasi ihraç ediyorum diyerek, beyaz adamın sorumluluğu diyerek Afrika’dan orta doğuya bütün coğrafyalarda kaos ihraç edenlerin bugün bumerang gibi kendilerine vurduklarını gördük. Ama Türkiye’nin ağır aksak, inişli çıkışlı ara dönemler, darbeler, başka başka kesintiler de olsa bir demokrasi hafızası var. Demokrasi ekmeğimiz aşımız diyoruz. Bugün hukuk ve demokrasinin ekonomilerin en temel girdisi haline geldiğini biliyoruz. O açıdan başlık başlık pek çok söylenecek söz var ama ben demokratik kanallara Türkiye meselelerini aktarabilirsek, önümüz 5-7 yıllık periyodu başta bulunduğumuz coğrafya yeni yeni güç merkezlerinin yükseldiği, Türkiye’nin de bu güç merkezlerinden biri olmaya kudret kapasitesinin yetişecek bir altyapısının olduğunu biliyoruz”

İDDİALARA CEVAP VERDİ

Demokrat Parti’nin ittifaklarla ilgili konumunun değişeceği iddialarına da cevap veren Uysal, “Demokrat Parti’nin bir yere gittiği geldiği yok. Siyasi partiler günü birlik hesaplarla, ahbap çavuş ilişkileri ile pozisyon almazlar. Bir takım değer yargıları, prensipler üzerinden partilinin programları üzerinden hareket eder. İfade ediyoruz pozisyonumuzu. O açıdan ne şahsi bir kariyer planımız var, ne parti adına bir başka siyasi partinin ara elemanı olacak programlamamız var. Bizim sözümüzün arkada bıraktığı bir seciye var. Uzun bir dönemdir ben de bu vazifeyi yapıyorum. Geçmişte siyasi çizgimizin üzerinde başka vazifelerimiz de oldu. Partimizin o açıdan dün durduğu yer neresi ise bugün de orası.”dedi.

Editör: TE Bilisim