Gazeteci yazar efe Can Önal BSL 16. Haftasını değerlendirdi. Temsilcimiz HDI Sigorta Afyon Belediye’den övgüyle söz eden Efe Can Önal şu değerlendirmelerde bulundu. İşte o değerlendirme, “Pınar Karşıyaka, iki takımın düşük yüzdeyle üçlük attığı maçta Neal’dan yoksun Fethiye’yi deplasmanda zorlansa da yendi ve bence ilk 3’teki yerini sezon sonuna kadar sağlamlaştırdı.  Yine iki takımın düşük yüzdeyle üçlük kullandığı maçta Fenerbahçe BEKO, çok zorlandığı Orman deplasmanından galip gelerek zirve takibini sürdürdü. Sarı lacivertlilerin Euroleague’de çift maç haftası öncesi yaptığı rotasyon kadar Başkent ekibinin iyi performansı da maçın son ana kadar kafa kafaya geçmesini sağladı.

İNATÇI OYUN İSTEĞİ

Sözlükte fiyat/performans diye bir kavram görürseniz bilin ki karşısında Afyon yazıyor. Son 2 haftada maç içi dağılmalar yaşasalar da rollerin belirginliği ve kimin ne performans göstereceğinin üç aşağı beş yukarı belli olması ve de takım kimyasının koç sayesinde maksimuma ulaşması onları çok değerli kılıyor. Bu hafta inatçı oyunları sayesinde Gaziantep’i deplasmanda uzatma sonucunda mağlup ettiler. Guard ikilisinin verimliliğinin yanı sıra Jaiteh’i etkisiz kılmaları maçı getirdi. Ev sahibi açısından ise İsmail Cem Ulusoy’un triple double yoklaması ve Tomas’ın kişisel anlamda sezon sayı rekorunu kırması yeterli olmadı. Can Uğur Öğüt’ün sakatlığı kritik anlardaki organizasyon açısından istediklerini üretememelerine sebep oluyor.

BAHANELERİ KALMADI

Efes, bir ara farkı 20’lere kadar çıkardığı maçta Galatasaray’ı mağlup etti ve yoluna kayıpsız devam etti. Hafta içini de düşünerek koç Ataman’ın süreleri çok iyi paylaştırdığı bir maç sonunda gelen rahat bir galibiyetti. Sarı kırmızılılar için ise Yiğit Arslan dışında çok iyi oynadı diyebileceğimiz kimse olmadı. Şu anda düşme potasında yer alan sarı kırmızılılar, yeni transferlerin tam anlamı ile etkisini Ormanspor-Beşiktaş-Fethiye üçgeninde göstermesini umut ediyor çünkü şimdilik geçici gözüken yerlerinin kalıcı olmaması ve koçun devamlılığı için bu seride minimum 2 galibiyet almaları şart çünkü artık bahanelerin kalmadığı vakte geldik”.