5. Dünya Su Forumu’na hazırlık maksadıyla 2009 yılında birincisi düzenlenen İstanbul Uluslararası Su Forumu’nun Dünya Su Forumlarından bir yıl önce olmak üzere her üç yılda bir düzenlenmesine karar verilmişti. İstanbul Uluslararası Su Forumları ile Dünyanın dört bir yanından siyasetçiler, uygulayıcı kurum ve kuruluşların temsilcileri, su uzmanları ve akademisyenler bir araya geliyor. 10-11 Mayıs 2017 tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenecek olan 4. İstanbul Uluslararası Su Forumu’ndan elde edilecek neticeler ile 2018 yılında Brezilya’da düzenlenecek olan 8. Dünya Su Forumu’na katkı sağlanması hedefleniyor.

Ana tema su ve barış

Türkiye’nin, bugün en fazla sayıda mülteciyi barındıran ülke konumunda olması sebebiyle Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından düzenlenen 4. İstanbul Uluslararası Su Forumu (İUSF) “Su ve Barış” ana teması altında toplanacak. Forumda mülteciler konusuna odaklanılarak, yerinden edilme neticesinde yaşanan demografik değişim bağlamında ortaya çıkan su ile alakalı mes’eleler insani, kavramsal, finansal ve hukuki yönleriyle ele alınacak.

Tecrübeleri aktaracaklar

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Bakanlık olarak su, orman ve çölleşme konularında pek çok etkinliğe ev sahipliği yaptık. 5. Dünya Su Forumu ile Birleşmiş Milletler (BM) Ormancılık Forumu 10. Oturumu’nu İstanbul’da, Birleşmiş Milletler (BM) Çölleşme ile Mücadele Sözleşmesi (UNCCD) 12. Taraflar Konferansı’nı da Ankara’da gayet başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Şimdi de yeni bir foruma ev sahipliği yapmak için hazırlıklarımızı tamamladık. Gerçekleştireceğimiz bu forumla ülkemizde, bölgemizde ve Dünyada bu sahada çalışan farklı pek çok kurumu ve kişiyi bir araya getirerek tecrübe aktarımının sürdürüleceği uluslararası bir platform oluşturmayı hedefliyoruz. Ayrıca 4. İUSF’de elde edilecek neticeler ile 2018 yılında Brezilya’da düzenlenecek 8. Dünya Su Forumu’na katkı sağlamayı hedefliyoruz.” Ahmet IŞIK

 

Editör: TE Bilisim