Aşıların Türkiye'ye gelmesinin ardından ilk olarak Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ve Bilim Kurulu Üyelerinin aşılaması ile başlayan aşı çalışmalarının ilimizdeki programında ilk olarak Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serhat Korkmaz aşılandı. Herkesin 2020 Mart'ından önceki normal hayatını özlediğini ve istediğini belirten Sağlık Müdürü Korkmaz, "Bunun yolu da bu aşıdan geçiyor. Aşı, bizi hastalıktan koruyacak ve normal hayatımıza geri dönmemize katkı sağlayacak” dedi.

“UZMANLARIMIZ HEM FİKİR”

Aşılama işlemleri, ilk önce devlet ve özel sektör sağlık çalışanlarına ve huzurevlerinde kalanlara, sonraki aşamada ise Aile Hekimlikleri tarafından 65 yaş üstüne randevu usulüyle yapılacağını belirten Sağlık Müdürü Korkmaz aşıda tedirgin olacak bir şey olmadığının altını çizerek "Sağlık Bakanlığımızın organizasyonu ile kurulan Bilim Kurulu Üyelerimiz aşının güvenilir olduğunu defalarca söylediler. Aşının güvenli olduğu, güvenlik yönünden herhangi bir sıkıntısı olmadığı, korumasının, etkinliğinin yüksek olduğu konusunda uzmanlarımız hemfikir” diye konuştu. 

İSTEYENLERE VURULACAK

“Vatandaşlarımızdan ricamız, hastalığa karşı verdiğimiz bu savaşta, aşı gibi bir gücü kullanmaktan çekinmesinler, randevu tarihleri geldiği zaman ilgili sağlık kurumuna giderek aşılarını olsunlar” diyen İl Sağlık Müdürü Dr. Serhat Korkmaz, “Hastalığı yenmenin yolu aşıdan geçiyor çünkü” ifadelerini kullandı.  Aşılama programında ilk doz aşıların vurulmasından ardından 28 gün sonra da 2. dozu vurulacak. Aşılama çalışmaları sağlıkçılar ve 65 yaş üstü vatandaşlara tamamlandıktan sonra da aşı olmak isteyen diğer vatandaşlara vurulacak. >>GÖKHAN KOCAASLAN