“Telegram Kulananlar Dikkat”

Güvenlik uzmanları Telegram uygulamasının daha güvenilir bir şekilde kullanılması için bazı ipuçları sıraladı. Öncelikle farklı bir kullanıcı adının seçilerek yabancı kişilerle irtibat esnasında bu ismin kullanılması gerektiğini belirtilirken, hesap doğrulama ile ilgili de iki adımlı doğrulama kullanılmasının daha güvenilir olduğunun altı çizildi.

“Kullanılan Şifreye Dikkat”

Uzmanlar yaptıkları açıklamada aynı zamanda güçlü bir şifre kullanılmasının, hesabın yabancı kişiler tarafından çalınmaya çalışıldığı anda daha zorlayıcı bir etki yaratacağını da belirtti. Başkaları ile sohbet ederken de ‘Gizli Sohbetler’ özelliğinin kullanılmasının sohbetlerimizin daha iyi şifreleneceği anlamına geleceğini söyleyen yetkililer bu sayede mesajın, yalnızca kullanıcının ve alıcının görebileceği anahtarlarla şifreleneceğinin de unutulmamasını istedi.

“Güvenlik Katmanı Kullanın”

Sohbet ederken veya başkalarını ararken bir VPN bağlantısı kullanılmasının daha güvenli olacağı belirtilirken, bilinmeyen veya şüpheli bir oturuma rastlanıldığı durumda açık olan oturumun sonlandırılmasının uygulama ile ilgili kullanım potansiyelini daha çok güçlendireceği yetkililer tarafından Telegram kullanıcılarına iletildi.