1984’de Rusya’da dünyaya gelen Durov, Mark Zuckerberg’den daha gösterişli bir hayat yaşamaya başladı. Okulda gördüğü derslerde kodlamayı öğrenen Durov daha sonra okuldan ayrılarak kardeşi ile Vkontakte isimli bir şirket kurdu. Durov kardeşler bu şirket sayesinde milyonlar kazandı. 2012’de şirket çalışanları ve Drov şirketin pencerelerine çıkıp paradan uçaklar yaparak uçurmaya başladılar. Bütün Petersburg sokakları paralarla doldu

“Zorluklar Peşlerini Bırakmadı”

Uzun bir süre yaşadıkları çeşitli sorunlardan sonra iki kardeş şirketteki birkaç güvenilir çalışanını da alarak Petersburg’dan ayrılıp ABD’ ye gittiler. Durov kardeşler ABD’de gizli projeleri olan Telegramı kullanıcılarına sunarak ciddi anlamda önemli olan bir işe daha imza attılar.

“Whatsaap’ın yaptığı Durov Kardeşlere yaradı”

Whatsapp’ın açıkladığı gizlilik sözleşmesi üzerine milyonlarca kullanıcı Drov Kardeşlerin yapmış olduğu Telegram uygulamasına ani bir geçiş yaptı. Kısa zaman içerisinde beş yüz milyon kullanıcıyı aşan uygulama aynı zamanda birçok kişinin de beğenisini kazandı. Drov Kardeşler’in az bir sürede büyük ilgi odağı olan Telegram sayesinde ne kadar para kazandıkları da merak edilenler arasında.

>>ODAK HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilisim