Hepsi alanlarında tecrübeli ve uzman olan öğretmen kadrosu ile her hafta 1200 saatlik uzaktan eğitim veren RSP Teknik Okulu, 1700 öğrenci ve velilerinin tamamına hafta içi her akşam gruplar halinde toplantı ve seminerler yaparak uzaktan eğitim sürecinde ailenin önemini öğrenci velilerine anlatıyor. Yapılan bu toplantı ve seminerlere, başta Okul Müdürü İbrahim Çakal olmak üzere okul yöneticileri ve okul rehberlik servisinde yer alan, alanlarında uzman olan psikolojik danışmanlar Şerife Erten ve Seda İşisağ da toplantılarda hazır bulunuyor.

TOPLUMUN TEMEL TAŞI AİLEDİR

Yapılan veli toplantılarında Okul Müdürü İbrahim Çakal:“Toplumun en küçük yapı taşı ailedir ve aile ne kadar sağlıklı ise yetişen genç bireyler de o kadar sağlıklıdır.  Eğitim ailede başlar, anne ve babalar aslında birer öğretmendir. Ayrıca çocuklar aile bireylerinin davranışlarını rol model alırlar. Bu yüzden ailelerin Covid-19 pandemi sürecindeki tepkileri, öğrencilerimiz için oldukça önemlidir” dedi.

ÇOCUKLARINIZA SAKİN DAVRANIN

Okul müdürü İbrahim Çakal ailelere;‘’Zaman zaman evde çocuğunuzla yaşadığınız tartışmalar olabilir. Bazen çocuklar sizin onu anlamadığınızı düşünür bazen de siz onun sizi anlamadığını düşünebilirsiniz. Belki bazen sesler yükselebilir. Ancak önemli olan evdeki çatışmaları ve tartışmaları doğru ve sakin yönetebilmektir. Sizler sakin ve ılımlı yönetebildiğiniz müddetçe çocuğunuzun gelecekte kendi hayatında karşılaştığı problemleri çözmesinde çocuğunuza yardımcı olmuş olacaksınız’’ dedi.

AİLE OLARAK KALİTELİ ZAMAN GEÇİRİN

Okul müdür yardımcılarından Emrah Murat ise: “İçinde bulunmuş olduğumuz süreç bizleri teknolojiye mahkûm etse de bizler birer aile olduğumuzu unutmamalıyız. Aile olabilmenin ve bir bütün kalabilmenin en temel şartı birlikte kaliteli zaman geçire bilmektir. Bu yüzden Telefonlardan, televizyondan ve bilgisayardan uzak bir saat dilimi belirleyerek aile iletişimini artırmak, karşılıklı sohbet etmek, gençlerimizin hayallerini dinlemek,  belki ailecek bazı oyunlar oynamak birbirinize olan bağlılığımızı artıracak ve iletişiminizi kuvvetlendirecektir” dedi. Ayrıca okulun Psikolojik Danışmanları Seda İşisağ ve Şerife Erten hazırladıkları ve sundukları seminerlerde şu konuları dile getirdiler.

>>ODAK HABER MERKEZİ