Genel sağlık durumu hakkında yetkililerden bilgi alan ve durumunun iyi olduğunu öğrenen Vali Gökmen Çiçek, geçmiş olsun dileklerini ileterek acil şifalar diledi. Hasta ziyaretinin ardından Vali Gökmen Çiçek, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) bünyesinde, hayırsever Halaç ailesinin desteğiyle Temmuz ayında temeli atılan Ömer Zilif Halaç Hasta Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

BÜYÜK FAYDA SAĞLAYACAK

Projenin Afyonkarahisar’a ve sağlık sektörüne büyük fayda sağlayacağını ifade eden Vali Gökmen Çiçek, Rektör Prof. Dr. Nurullah Okumuş’tan inşaat çalışmaları süren merkez hakkında bilgiler aldı. Vali Çiçek: “İlimiz sağlık, turizm, sanayi gibi birçok alanda yatırımlara açık ve elverişlidir. Böyle güzel projelerle ilimizin daha fazla gelişmesi ve kalkınması gurur verici. Türkiye’nin birçok farklı illine olan yatırımlarından tanıdığım Halaç Ailesi’ne de böyle hayırlı bir yatırıma vesile oldukları için teşekkür ediyorum. Merkez özellikle ağır bakım gerektiren hastalar açısından çok önemli bir amaca hizmet edecek” dedi.

TEMEL İHTİYAÇLARI KARŞILAYACAK

Rehabilitasyon Merkezi toplam 4 bin 700 metrekare inşaat alanına, 72 yatak sayısına ve 92 odaya sahip. Bodrum ve zemin katlar dışında 4 kattan oluşup, zemin kat hasta yakınlarının yemek ve temel ihtiyaçlarını karşılayacak. 1 ve 2. Katlar palyatif bakım merkezi olacak, 3 ve 4. Katlar ise hasta yakınları için misafirhane olarak kullanılacak.