Hastalığı geçirenlerin altı ay boyunca aşı olmasına gerek duyulmadığına, inaktif aşının ise 28 gün ara ile iki doz halinde yapılacağını etkinlik düzeyini daha fazla yükselttiğini söyledi.

‘ Kritik Açıklama Sağlık Bakanlığı’ndan Geldi’

Serap Şimşek koronavirüsün etkilerinin en aza indirilmeye çalışıldığı bu süreçte esnaf ve öğrencilerin en çok merak ettiği konular ile ilgili açıklama yaparak akıllardaki soru işaretlerine cevap verdi. Serap Şimşek yaptığı açıklamada: “ Hastalığı geçirenlerin 6 aya kadar bağışıklıklarını korudukları düşünülüyor.  Yeniden iltihap kapma oranları ise çok düşük bir ihtimal. Vatandaşların antikor oranlarına baktırmalarına gerek yok.  Bu süreçte sağlık çalışanlarımızın virüse yakalanma oranları elbette ki daha yüksek. Ön safhada çalıştıkları için hastalığı geçirmiş olsalar da yine de aşılanacaklar” dedi.

‘Mutasyona Uğrayan Virüs Endişe Vermeye Devam Ediyor’

İngiltere’deki virüsün mutasyona uğraması sonucu etkilerinin daha ağır görülmeye başlanması üzerine daha güçlü kanıtların olduğunu söyleyen yetkililer dikkat edilmesi hususunda herkesi uyardı.  Okulların açılması hakkında ortaya atılan iddiaların henüz kesinlik kazanmamış olması akılardaki soru işaretlerinin artmasına neden oluyor. Günlük vaka sayısının binlerin altına düşüp, pozitif hasta sayısının ise yüzde 5’in altına indiği zaman okulların açılmasının tekrar göz önünde bulundurulacağını söyleyen Prof. Dr. Yavuz şimdilik kısıtlamaların esnetilme derecesinin bu durumda kalacağının altını çizdi.

>>ODAK HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilisim