İSTİHDAM

ÜRETİM

SATIŞ

Vali Çiçek projenin finansmanı için Ticaret Bakanlığının KOPDES desteğini de sağladı. KOPDES’ten verilecek olan desteğin %75’inin hibe şeklinde olacağı öğrenildi. Finansmanın eksik kısmı Valilikçe karşılanacak 

İlçelerde 7 kadın girişimcinin biraraya gelerek kuracakları kooperatiflerin üye sayılarının 30-40 olması hedefleniyor. Tüm kooperatiflerin 8 Mart Dünya Kadın Gününe yetiştirilmesi ve üretimin başlaması hedefleniyor.

Her İlçe Kadın Kooperatiflerinin üreteceği lider ürünler belirlendi. Ürünler hiç bir İlçenin birbiriyle ve bölge esnafıyla rakip olmayacakları şekilde belirlendi. Bu ürünlerin satışları içinde çalışmalar yapılıyor.

Bayat’ta opak taşından kolye ve aksesuarlar ile kg 240 TL den satılan rokfor peyniri, istiridye mantarı üretilecek. Emirdağ’dan Sultandağına, Sandıklı’dan İhsaniye’ye kadar tüm ilçelerde üretim yapılacak.

Vali Çiçek ve eşi Sümeyra Çiçek’in projelendirdikleri Kadın Kültür Evleri yapımları da hızla devam ediyor. 7 İlçede Kadın Kültür Evleri tamamlandı. 4 İlçede çalışmalar devam ediyor. 3 İlçe daha projeye ilave edildi.

Editör: TE Bilisim