Türkiye’de aşılamanın öncelik olarak sağlık çalışanlarına yapılmasının kararlaştırılmasının ardından aşılama çalışmaları başladı. Bu süreçte ön safhada çalışarak büyük tehlike altına giren sağlıkçılara 8 bin aşının yapılmasının ardından sağlıkçılar için yapılan aşılamanın çarşamba günü biteceğini duyuran Serhat Korkmaz bu süreçte dikkatli olunmasının ve sıkı tedbirlerin elden bırakılmamasının altını çizdi.

‘Bu Süreci Birlikte Aktaracağız’

Aşılama çalışmaları tüm Türkiye ile birlikte ilimizde de başladı. Aşı çalışmalarının ilimizdeki programında ilk olarak Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serhat Korkmaz’a 2 doz halinde uygulanacak olan aşının ilk dozu yapıldı. Herkesin normal hayatını özlediğini ve istediğini belirten Sağlık Müdürü Korkmaz, "Bunun yolu da bu aşıdan geçiyor. Aşı, bizi hastalıktan koruyacak ve normal hayatımıza geri dönmemize katkı sağlayacak." dedi.

Korkmaz aşıda tedirgin olunacak bir şey olmadığının altını çizerek "Sağlık Bakanlığımızın organizasyonu ile kurulan Bilim Kurulu Üyelerimiz aşının güvenilir olduğunu defalarca söylediler. Aşının güvenliği yönünden herhangi bir sıkıntısı olmadığı, korumasının, etkinliğinin yüksek olduğu konusunda uzmanlarımız hemfikir. Vatandaşlarımızdan  ricamız, hastalığa karşı verdiğimiz bu savaşta, aşı gibi bir gücü kullanmaktan çekinmesinler, randevu tarihleri geldiği zaman ilgili sağlık kurumuna giderek aşılarını olsunlar. Hastalığı yenmenin yolu aşıdan geçiyor çünkü." dedi.

‘Durmak Yok Aşılamaya Devam’

Orta yaş ve yaşlı kesimi daha çok etkileyen koronavirüsün önüne geçebilmek için sağlıkçılardan sonra 90 yaş ve üzerine aşı yapılmaya başlanacağının, bu yaş grubu için aşılamanın ise Pazar günü sona ereceği bilgisine ulaşıldı. Huzur evlerinde yapılmaya başlanan aşıların son bulmasından sonra aşı için bekleyen vatandaşa da  sıra geldi.

>>ODAK HABER MERKEZİ