İYİ PARTİ İL BAŞKANI MUHAMMET MISIRLIOĞLU BASIN TOPLANTISI

Sözlerine Afyonkarahisar’ın yerel kanalı olan Kanal3'ün  yılın yerel kanalı seçilmesinden dolayı tebriklerini ileterek başladı. Mısırlıoğlu; “Afyonkarahisar’ın yerel kanalı olan Kanal3 kanalının dünyaya açılan penceresi olan, ülkemizde ve dünyada Afyonkarahisar’ımızla ilgili hemşerilerimizin haber alma özgürlüğüne vesile olan yerel kanalımız “Kanal3” televizyonunu “yılın yerel kanalı” seçilmesinden dolayı hem çalışanlarını hem yöneticilerini can-ı gönülden tebrik ediyorum. Afyonkarahisar olarak hayırlı uğurlu olsun ilimize ve ülkemize” dedi.

GURUR DUYDUK

Mısırlıoğlu geçirdiğimiz zor günlerden bahsederek bu dönemde Afyonkarahisar’ın futbol takımlarından Afjet takımının futbolcusu olan Seyfettin Anıl Yaşar’ın U19 Milli Takımı kadrosuna çağırılmasından dolayı gurur duyduğunu ifade etti.

GÜNDEMİ GÖLGELEMEYE ÇALIŞIYORLAR

Ülkemizdeki sıkıntılar konusunda konuşan Mısırlıoğlu Pandemiyle paralel olarak devam eden ekonomik sıkıntını çekildiğini bazı basın kurum ve kuruluşların algı yaparak ülke gündemini değiştirdiğini gerçek gündeme gölgelemeye çalıştığını söyleyen Mısırlıoğlu “Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıların Afyonkarahisar’da daha yoğun bulunduğunu hepimiz hissediyoruz” dedi.

ESNAF KADERİNE TERK EDİLDİ

Mısırlıoğlu, ülkeyi yönetiminin attığı adımlarının yeterli olmadığınının altını çizerek Afyonkarahisar’lı vatandaşların yükünü hafifletecek sorunlarına çözüm bulacak atılım ve girişim çalışmalarını Afyonkarahisar yöneticilerinden beklediğini ifade etti.

Mısırlıoğlu; “Ülkemizde pandemi paralel olarak ekonomik krizi en derinden hissedildiği bu günlerde Afyonkarahisar'da sanayi esnafımız adeta kaderiyle baş başa terk edilmiş durumdadır. Şehrin içindeki kafelerin lokantaları, pastaneleri, kıraathanelerde çeşitli insanları alışveriş ve yiyecek içecek ile ilgili uğrak yerleri olan mekanların kapalı olmasından ibaret olan Afyonkarahisar hayalet şehre dönmüştür. Afyonkarahisar'ın en işlek caddelerinde bile terk edilmişlik havasında bir görüntü, terkedilmiş bir şehir havasında olan mekanlar bizleri derinden üzmektedir. Pandemi bağlı olarak bu kısıtlamalar bir daha böyle devam ederse Afyonkarahisar'daki bu ufak ve orta ölçekli esnaflarımızın durumunu hiçbirimiz kurtaramaz” dedi.

VERİLEN YARDIMIN DEĞERİ YOK

Afyonkarahisar İyi Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu kira yardımının herhangi bir değerinin olmadığı vurgulayarak “Afyonkarahisar'ın en ücra köşesinde bile 500 TL'ye kira olarak tutacaksınız bir yer yoktur. Ona bağlı olarak merkezi hükümetin almış olduğu 500 TL'lik gıda yardımıyla insanlarımızın gözünü boyamak dan başka bir şey değildir. Bunu icraat olarak, bunu bir lütuf olarak bunu insanlara yapılmış bir hizmet olarak anlatmak bizlerin ve insanların aklıyla alay etmektir” dedi ve acilen bir önlem alınması gerektiğini belirtti. Mısırlıoğlu konuşmasına ekonomiyi gündeme getirenlerin felaket tellalı, hainlik gibi suçlamalarla atılan füzelerin kaç para olduğunu sormakla konuyu dağıtmaya çalışıyorlar diyerek insanları gündemden uzaklaştırmaya çalıştıklarını ifade etti.

KUL HAKKI

Kentsel dönüşümle alakalı olarak konuşan Mısırlıoğlu “İlimizi yakından ilgilendiren kentsel dönüşümle ilgili malumunuz partimizi de her gün kentsel dönüşümde mağduriyet yaşayacağını hisseden vatandaşlarımız tarafından tarafımıza iletilen şikayetleri sizlerin aracılığıyla ilimizi yönetenleri ve ülkemizi yönetenlere duyurmaya çalışıyoruz” dedi.

Mısırlıoğlu; “Afyonkarahisar'ın en eski ve en köklü mahallelerinde yapılmak istenen kentsel dönüşümün ilimizde bir karabasan olayıyla adeta ilimizdeki insanları, bu kentsel dönüşümde yer alan vatandaşlarımızı görmezden gelerek yangından mal kaçırır gibi. Biz bu işi TOKİ ve şehrin Şehircilik Bakanlığı'nın çözeceğini, çözüm ve onların yapacağını söyleyerek topu taca atan yerel yönetimin yetkililerini acil olarak Afyonkarahisar da kentsel dönüşümle ilgili gayet açıklıkla insanımızı memnun edecek bir biçimde aydınlatmak üzere milleti ve toplumu bilgilendirmeye davet ediyorum. Kentsel dönüşüm insanların mağdur edilmeden gerçekleştiği anda hakikaten bizlere de şehrimize de güzellik katar. Ancak kul hakkı diye bir şeyin çok önemli olduğunu buradan vurgulamak istiyorum” sözlerine dikkat çekti.

KİMSENİN HADDİNE DEĞİLDİR

Mısırlıoğlu geçtiğimiz günlerde Parti liderine ve kendisine yapılan iftiraları kabul etmeyip kulak arkası ettiğini belirterek “. İyi partileri hiçbir zaman abdestinden şüphesi yok ve namazı da fasık kılmalıyız. Bizim vatan sevgimizi, bizim milliyetçiliğimizi, bizim memleket sevdamızı ölçmek hiç kimsenin haddi de değildir, hakkı da değildir. Buradan onlara sesleniyorum. Kendileri mümkünse açılımla başlayan, ülkemizin üstüne çökmüş olan terör örgütlerinin ülkemize verdiği zararları veren hükümetle kol kola gezerken bizlere HDP ile yan yana gelme gibi terör örgütlerinin buradaki temsilcileri ile yan yana gelme suçlamalarını reddettiği gibi asla da kabul etmiyoruz. Biz vatanını milletini sevenler olarak ülkemiz adına hiçbir terör örgütünün ne yakıldığında, ne yanında, ne çevresinde, ne içinde ne de içimizde bulunduruyoruz” diyerek seslendi.

Mısırlıoğlu Partinin ülkeyi yönetmeye hazır olduğunu ve önümüzdeki dönemde iktidar olmaya hazırlandıklarını belirtti.