KAMU, ÖZEL SEKTÖR VE SİYASİLER HER ALANDA ELELE
Orman ve Su İşleri eski Bakanı Veysel Eroğlu’nun bilgi birikimiyle, Vali Gökmen Çiçek’in çalışkanlığı, öngörüsü ve Ankara’daki çevresiyle, Milletvekilleri Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven ve Mehmet Taytak’ın Bakanlıklardaki projeleri takipleriyle, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in kılı kırk yaran titizliği ve şeffaf idaresiyle, İl Genel Meclisi Başkanı Burhanettin Çoban’ın deneyimiyle, Vali Yardımcıları Mehmet Boztepe, Nurullah Kaya, Mehmet Keklik’in yorulmak bilmeyen çalışmalarıyla, Başsavcı Mustafa Çelenk’in adaletli yaklaşımlarıyla, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş’ın İlimizi Üniversite şehri yapmaya yönelik gayretleriyle, Afyon Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş’un Afyon’u sağlıkta 1 numara yapma hedefini koyarak bu yolda çalışmasıyla, Emniyet Müdürü Ali Temiz’in gözünü budaktan esirgemeden suç ve suçlular ile mücadele edip İlimizi huzurlu bir şehir haline getirmesiyle, Jandarma Alay Komutanı Yılmaz Kırgel’in mütevaziliği ve uyumu ile, Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Karakuş’un vatandaş ile Belediye arasında köprü olmasıyla, Belediye Başkanları Mustafa Çöl, Serkan Koyuncu, Nihat Sarı, Fatih Kayacan, Ahmet Şahin, Ali Altuntaş, Mehmet Aldırmaz, Hüseyin Atlı, Erdal Karaman, Hakkı Tekin, Memduh Kuş ve diğer Başkanların ilçelerini, beldelerini ileriye taşımak için gecelerini gündüzlerine katmalarıyla, Afyon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser’in işadamları ile kamu arasındaki diyaloğu sağlamasıyla, tüm kamu kurum ve kuruluşlarındaki görevliler ve siyasilerin özverili çalışmaları ve basının desteği ile 2021 yılı Afyon’un yılı olacak.
KAMU VE ÖZEL SEKTÖR YATIRIMLARI REKOR KIRACAK
Afyon’da bugüne değin hiç olmadığı kadar uyumlu bir birliktelik yaşanıyor. Vali Gökmen Çiçek ve Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in başlattıkları birlik ve beraberlik tüm kişi ve kurumlara yansımış durumda. Başta Milletvekillerimiz olmak üzere, kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra özel sektöründe bu birlik beraberlik atmosferinin etkisine girmesiyle birlikte İlimizde 2021 yılının hem kamu, hem de özel sektör tarafından yatırım yılı olacağı görülüyor. Vali Gökmen Çiçek ve Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in kamu kurumları haricinde, özel sektörün yatırımlarıyla da yakından ilgilenmeleri, ilçelerde de aynı anlayışın hakim olmasıyla birlikte tüm İl’de Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarının bu yıl yaşanacağı görülüyor.
TURİZM DE BİZ VARIZ DEDİRTECEK BİR YIL OLACAK
Afyon’un alt yapısının iyileştirilmesi, kamu yatırımlarının artırılmasının yanı sıra İlimizin turizm açısından da bilinirliğinin artırılmasına ve turizm gelirlerinden pay almasına yönelik çalışmalarda Vali Gökmen Çiçek’in İlimizde göreve başlamasıyla birlikte hız kazandı. Mesaisinin önemli bir bölümünü turizm ile ilgili konulara ayıran Vali Gökmen Çiçek ve Vali Yardımcısı Mehmet Boztepe’nin gayretleriyle başta Ayazini ve Emre Gölü bu yıl önemli bir sayıda turist ağırlayacak. Vali Gökmen Çiçek’in Afyon Kocatepe Üniversitesi ile birlikte hayata geçirdiği Turist rehberliği projesi de İlimizin bu konudaki önemli bir eksikliğini de gidermiş olacak. Pandemi nedeniyle geçtiğimiz yıl hedeflenen çalışmaların hayata geçirilemediği gastronomi konusunda bu yıl önemli çalışmalara imza atılarak, İlimizin adı bu alanda da duyurularak ekonomimize ciddi bir katkı sağlanacak.
KADIN GÜCÜ AFYONU KATLAYACAK, AFYON ÖRNEK OLACAK
Kadınlara yönelik olarak pozitif ayrımcılığa attığı imza ile gönüllerde taht kuran Vali Gökmen Çiçek ve eşi Sümeyra Çiçek’in başlattıkları Kadın Kültür Evleri Projesiyle tüm Türkiye’ye örnek olan Afyon’da, bu projeyi taçlandıran Kadın Kooperatifleri çalışmalarının da eklenmesi, bugüne kadar ihmal edilmiş olan önemli bir potansiyeli devreye almış olacak. Vali Yardımcısı Nurullah Kaya ile birlikte İlçelerin Kaymakamları, Belediye Başkanları bu konuda el ele vererek gecelerini gündüzlerine katıyorlar ve kısa bir zamanda Afyondaki kadın gücü, ekonomimizi katlayacak, Afyon tüm Türkiye’ye örnek olacak. Kadın Kooperatiflerinin ürettikleri ürünler tüm Türkiye’yi birbirine bağlayan kavşak konumundaki İlimizin karayollarında ve turistik alanlarda oluşturulacak olan satış mekanları ile vatandaşlarımızın beğenisine sunulacak. Afyon’un ürünleri Türkiye’ye dağılacak.
İLÇELERDE ATIL KAPASİTELER DEVREYE ALINIYOR
Tüm İlçelere defalarca giderek adeta ilçelerin tomoğrafisini çeken Vali Gökmen Çiçek, Milletvekillerimizle birlikte er ilçenin eksiğini, fazlasını tespit ediyor. 2021 yılı içerisinde her ilçede başta sağlık ve spor olmak üzere yatırım üstüne yatırım yapılarak, ilçeler arası farklılıklar sona erdirilecek. Atıl durumda olan kamu ve özel sektör yatırımları bazı iyileştirmeler ile devreye alınırken, ilçelerdeki alt yapı eksiklikleri de giderilecek. Özel İdare vasıtasıyla tüm yerleşim yerlerinde yol ve diğer konulardaki çalışmalar ile Afyon 2021 yılında adeta bir şantiye görünümünde olacak. Vali Yardımcısı Mehmet Keklik ve ekibinin Valilik Karargahında mesai gözetmeksizin yaptığı çalışmalar yıl boyu devam edecek ve tüm kurumların senkronize şekilde çalışması sağlanacak. 
ÜRETENİN, İSTİHDAMA KATKIDA BULUNANLARIN YANINDALAR
Vali Gökmen Çiçek, Milletvekilleri Veysel Eroğlu, Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, Mehmet Taytak ve Belediye Başkanı Mehmet Zeybek özel sektörü bu yılda yalnız bırakmayacaklar. Üretenin ve istihdam edenlerin yanlarında yer alan Vali, Milletvekilleri ve Belediye Başkanı fırsat buldukça özel sektör yatırımlarını yerinde görmekte ve işadamlarını motive etmekteler. İş dünyasının talep ve isteklerini anında ilgili kurumlara ulaştırarak neticelerin alınmasını sağlayan Vali, Milletvekilleri, Belediye Başkanı ve ATSO Başkanının bu konudaki çabaları da iş dünyasında takdirle karşılanıyor. Yumurta, et, mermer sektörlerinin İlimiz ekonomisinin lokomotifi olduğu gerçeğinden hareketle, bu sektörlerin daha fazla ihracat yapabilmesi için yasal mevzuatlarda gerekli düzenlemelerin yapılması hususunda Milletvekillerimizin çalışmaları, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun desteği İlimiz iş dünyasını motive etmekte. 
2021 Afyon’un yılı olacak. Her şey Afyon için...
ODAK ÖZEL HABER / RABİA GÜZBEY