Mesleki ve teknik eğitimde fikrî mülkiyet konusunu ana odağına alan ve bu kapsamda patent, faydalı model, tasarım, marka üretim ve tescil çalışmalarına ağırlık veren Millî Eğitim Bakanlığı, geçen yıl 188 ürün tescili aldı, bu yıl için 250 ürün tescil hedefi koydu. 
‘FİKRİ MÜLKİYET FARKINDALIĞINI YAYGINLAŞTIRACAGIZ’
Bu yıl fen liselerinde de fikrî mülkiyet çalışmalarını yaygınlaştırma kararı alınarak Türk Patent ve Marka Kurumu ile iş birliğine gidildi. Bu kapsamda, Ortaöğretim Genel Müdürü Cengiz Mete ile Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan arasında "Eğitim İş Birliği Protokolü" imzalandı. Protokolü değerlendiren Mahmut Özer, mesleki eğitimde fikrî mülkiyet konusunda bir yılda çok önemli bir mesafe alındığını belirtti. Fikrî mülkiyet farkındalığını ortaöğretim kurumlarında da yaygınlaştırmak istediklerini vurgulayan Özer bu işin peşini bırakmayacaklarının da altını çizdi. 
‘Önemli Bir Adım Atıldı’ 
Ortaöğretim Genel Müdürü Cengiz Mete ülkede fen ve matematik alanında ihtiyaç duyulan nitelikli bireyler yetiştirmek, toplumun ekonomik ve kültürel kalkınmasına bilinçli şekilde katkıda bulunmak amaçlarıyla kurulan fen liselerinde yapılan bu iş birliği ile fikrî mülkiyet konusunda önemli bir adım attıklarını kaydetti. Mete, fen liselerinde yönetici, öğretmen ve öğrencilerin sınaî mülkiyet farkındalığını artırmak, yürütülen proje ve faaliyetler sonucunda ortaya çıkan yeniliklerin ve fikrî ürünlerin sınaî mülkiyet hakları kapsamında korunmasını sağlamak ve Türkiye'nin teknolojik ve endüstriyel gelişmesine katkıda bulunmak üzere faaliyetler yürütüleceğini anlattı. 
 Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Asan ise fikri mülkiyet konusunda Bakanlık ile yürüttükleri ortak çalışmalardan ve alınan mesafeden memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

Editör: TE Bilisim