TARİHİ ESER KÜLLERİNE GÖMÜLÜYOR 
Yedikapılar Manastırı Bolvadin- Emirdağ karayolu üzerinde yer alan Afyon’un  en tarihi yerlerden biridir. Bu manastır Bizans döneminden günümüze kadar varlığını sürdüren bir tarihi yapıdır. Manastır, içerisinde mezar odaları, sığınaklar ve  barınma yerleri gibi bölümlerden oluşmaktadır. Yüzyıllarca bu manastır bölge halkına ev sahipliğiyaparak zorlu kış aylarında sığınma ihtiyaclarını karşıllamıştır. Halk manastır içinde daha rahat nefes alabilmek için kayaları oyarak havalandırma bacaları açmıştır. Yaklaşık 10. Yüzyılda yapıldığı tahmin edilen bu nadide yapı  günümüz şartları ve bakımsızlıktan tahrip olarak zarar gördü. 
‘PİKNİK YERİ DE DEĞİL, RESİM DEFTERİ DE'
Çevre sakinlerinden edinilen bilgilere göre ; " Yedikapılar Manastırı’na mangal yakmak için gelen ziyaretçiler , manastırı adeta bir harabeye dönüştürdü.  Duvarlarına ise sprey boyalarla yazılar yazarak tarihi yapıyı tahrip edildiği belirtildi.Konuyla ilgili biran önce çalışma başlatılmasını istedikleini belirten çevre sakinleri , kaderine terk edilen tarihi mekan için gerekli önlemler alınmaz ise tarihi yapının yokolarak yitirilecegini aktardı. 

YETKİLİLERİN DİKKATİNE 
Yetkili makamların bu konu ile ilgili bir an önce çalışma başlatmaları ve gerekli önlemleri almaları Yedikapılar Manastırı’nın restore edilmesi açısından tarihe ışık tutacak nitelikte olacaktır. Topraklarımızda yüzlerce yıllık tarihi eserlere ev sahipliği yapılması ve bu eserlerin koruma altına alınarak zarar görmesini engellemek aynı şekilde bu manastırın tekrardan hayata kazandırılması açısından da son derecede önemlidir. 
Yaklaşık 10. Yüzyılda yapıldığı tahmin edilen bu nadide yerin sanki bir çöp toplama alanı gibi kullanılması veya duvarlarının resim defteri gibi görülerek boyanması tarihe büyük bir hakaret niteliği taşımaktadır. 

>>ODAK HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilisim