‘Esnetilme Yolunda Bir Adım Daha Atıldı’

Yasaklardan dolayı birçok işletme sahibi ekmek teknelerini kapatma kararı alsa da kimileri de kısmi hizmet vermeye başladı. Lokantalarda veya kafelerde oturmanın yasak olması sebebi ile gel-al ve telefonla sipariş verme servisi başlatıldı. Bunun yanı sıra hafta sonları gün boyunca uygulanan sokağa çıkma yasağı, 65 yaş üstü ile 25 yaş atını da evlere hapsetti.

‘Aşı Normalleşme Yolunda En Büyük Yardımcımız’

Çin’den getirilen Koronavirüs aşısının Türkiye’de de başta sağlık çalışanlarına uygulanmaya başlanmasının ardından sırası gelen vatandaşlara da yapılmaya başlandı. Aşı bugüne kadar toplamda 1 milyon 280 binden fazla kişiye yapıldı. Yapılan planlamaya göre Mart ayı sonunda kısıtlamaların etkisinin hafiflemesi beklenirken 15 milyondan fazla kişiye de aşı vurulması hedeflendi.

‘Ekmek Parası Kazanmak Çok Zor’

Ekmek parası kazanamadığını ve zor şartlar altında geçinmek zorunda olduğunu bildiren esnaf, en azından yeni uygulanmaya başlanacak olan esnetilmelerin yüzlerini güldürmesi gerektiğini belirtti.  Esnafın sesinin duyulmasını isteyen esnaf halkı en azından lokantaların kişi sınırlaması ile açılmasının daha doğru olacağının altını çizdi. Aşılamanın olumlu etkilerinin görülmeye başlanmasının ardından 65 yaş üstü ve 25 yaş altına da sokağa çıkma kısıtlaması ile ilgili bir esnetilme gelip gelmeyeceği de merak edilen sorular arasında yerini aldı.

Editör: TE Bilisim