ING Basketbol Süper Ligi’nin 18. Haftasında Tofaş ile HDI Sigorta Afyon Belediyesi, Bursa Nilüfer Tofaş Spor Salonu’nda karşı karşıya geldi. Tofaş her ne kadar periyot içerisinde 8 sayılık avantaj yakalasa da HDI Sigorta Afyon Belediyesi, son 5 dakikalık bölümde müthiş bir geri dönüşe imza attı ve Chris Wright’ın bitime 2,5 saniye kala bulduğu orta mesafeli basketle birlikte sahadan 83-85'lik galibiyetle ayrılmayı başardı. Bu sonuçla birlikte HDI Sigorta Afyon Belediyesi, üste 3. Galibiyetini alırken Tofaş ise 4 maçlık sürecin ardından ilk kez kaybetti.

İLK PERİYOT KÖTÜYDÜK

Maçın ilk sayıları, Tofaş’ta Tomislav Zubcic’in üçlüğü ile geldi. (3-0) Ardından bu baskete karşılık HDI Sigorta Afyon Belediyesi’nden Paco Cruz gelse de (3-3) maça hızlı başlayan Tofaş, Berk Uğurlu ve Berkan Durmaz’ın basketleriyle birlikte skoru 7-3’e getirdi. Her ne kadar HDI Sigorta Afyon Belediyesi, farkı açtırmak istemese de Tofaş, etkili savunmasıyla birlikte rakibine kolay sayı şansı vermedi ve hücumda pota altını etkili kullanarak periyodun bitimine 4:43 kala televizyon molasına 16-8’lik üstünlükle girmeyi başardı. Periyodun geri kalan bölümünde de skor avantajını korumayı başaran Tofaş, ilk periyodu 27-21’lik üstünlükle tamamladı.

MACURA SAHNEYE ÇIKTI

İkinci periyot, karşılıklı basketlerle başlarken ilk yarının bitimine 6:17 kala skorda 35-32’lik Tofaş üstünlüğü vardı. Bu bölümde Tofaş, önce Semaj Christon ardından da Tarik Phillip’in üçlükleriyle birlikte ilk yarının bitimine 5,5 dakika kala farkı 9 sayıya kadar çıkartmayı başardı. (41-32) Fakat bu bölümde sahneye çıkan isim, HDI Sigorta Afyon Belediyesi’nde J.P. Macura oldu. Macura, üst üste bulduğu 3 üçlükle birlikte takımı lehine farkı bir anda 4 sayıya kadar indirdi. (45-41) Üst üste etkili hücumlarla birlikte geri dönüşünü sürdüren HDI Sigorta Afyon Belediyesi, bir ara 9 sayıya kadar çıkan farkı 2 sayıya kadar indirmeyi başardı ve Tofaş, HDI Sigorta Afyon Belediyesi karşısında soyunma odasına 47-45’lik üstünlükle girdi.

İKİNCİ YARIYA HIZLI BAŞLADIK

İkinci yarıya hızlı başlayan taraf, konuk ekip HDI Sigorta Afyon Belediyesi oldu. Periyodun başında her ne kadar Tofaş, Jeremy Simmons’un turnikesi ve Tomislav Zubcic’in isabetli serbest atışlarıyla birlikte farkı 6 sayıya çıkarsa da (51-45) çabuk toparlanan HDI Sigorta Afyon Belediyesi, Paco Cruz’un üst üste bulduğu basketlerle birlikte skoru eşitlerken Evaldas Kairys'in turnikesiyle birlikte skoru eşitlemeyi başardı. (51-51) Etkili savunmasını sürdürerek rakibine sayı şansı vermeyen HDI Sigorta Afyon Belediyesi, üçüncü periyodun bitimine 6:24 kala Paco Cruz’un orta mesafeli basketiyle birlikte maçta ilk defa öne geçmeyi başardı. (51-53) Bu bölümde iki taraf da sayı bulmakta zorlanınca 2 dakika boş geçilen bölümden sonra Tofaş’ta Tarik Phillip, periyodun bitimine 4:20 kala skoru yeniden eşitledi. (53-53) Bu basketle birlikte yeniden toparlanan Tofaş, periyodun bitimine 2,5 dakika kala farkı yeniden 4 sayıya kadar çıkardı. (59-55) Yakaladığı bu skor üstünlüğünü periyodun bitimine kadar koruyan Tofaş, HDI Sigorta Afyon Belediyesi karşısında son periyoda 65-60’lık üstünlükle girdi.

 MÜTHİŞ BİR GERİ DÖNÜŞ

Son periyoda etkili başlayan Tofaş, her ne kadar maçın bitimine 5,5 dakika kala farkı 8 sayıya kadar çıkartmayı başarsa da (77-69) Bu bölümde müthiş bir geri dönüşe imza atan HDI Sigorta Afyon Belediyesi, önce Chris Wright'ın basketiyle birlikte farkı 6 sayıya indirdi. (77-71) Her ne kadar Berk Uğurlu ile farkı yeniden 8 sayıya çıkarsa da (79-71) HDI Sigorta Afyon Belediyesi, önce Paco Cruz ardından Chris Wright’ın üçlüğü ile birlikte farkı 2 sayıya kadar indirdi ve maçın bitimine 3:17 kala Tofaş molasına gidildi. (79-77) Mola dönüşünde de etkili oyununu sürdüren HDI Sigorta Afyon Belediyesi, Chris Wright’ın basketiyle birlikte bitime 2:47 kala skora dengeyi getirdi. (79-79) Maçta son 2 dakikalık bölüme de 81-81’lik eşitlikle girildi. HDI Sigorta Afyon Belediyesi, maçın bitimine 56 saniye kala J.P. Macura'nın basketiyle birlikte maçta 81-83 öne geçmeyi başardı. Maçın bitimine 15 saniye kala ise Tofaş’ta Tarik Phillip’in topu çalarak bulduğu basket, maça yeniden dengeyi getirdi. (83-83) Fakat Tofaş, HDI Sigorta Afyon Belediyesi hücumunda Chris Wright’ı savunamadı ve HDI Sigorta Afyon Belediyesi, Tofaş karşısında sahadan 83-85'lik galibiyetle ayrıldı.

Salon: Tofaş

Hakemler: Mehmet Keseratar, Sinan İşgüder, Hüseyin Çelik

Tofaş: Zubcic 7, Berkan Durmaz 5, Berk İbrahim Uğurlu 11, Simmons 8, Phillip 11, Christon 20, Purcell 6, Muhsin Yaşar 9, Alihan Demir 6, Mert Konuk

HDI Sigorta Afyon Belediyespor: Sinan Sağlam 4, Wright 20, Saldivar 16, Kairys 4, Leissner 2, Akif Egemen Güven 19, Macura 17, Harun Apaydın 3, Ekrem Sancaklı

1. Periyot: 27-21

Devre: 47-45

3. Periyot: 65-60