Başkan Mısırlıoğlu, konuşmasının başında konu başlığı olarak, ülke gündemi, pandemi süreci ve ekonomik sıkıntılara dikkat çekti. Mısırlıoğlu ayrıca aralık ayı içerisinde TBMM tatil edildikten sonra milletvekillerinin Afyonkarahisar’a ziyaret düzenlediğini ve bunun yerinde bir ziyaret olmasını istediğini ifade ederken gördüğü kadarıyla Vali Gökmen Çiçek’in ile kamu kurum ve kuruluşlarının yaptığı organizasyonlarla görüşerek Afyon halkından kaçtığını ifade etti.

Başkan Mısırlıoğlu, “Merkezi hükümetin sarayın duvarları arkasına milletten saklandığı gibi ilimizde de bunların uzantısı temsilcileri de vatandaşı görmezden gelmekte gayret ekmektedirler. Bunu üzülerek söylüyorum Afyonda son 20 yılda en çok oy verdiği iktidar temsilcilerinin Afyonkarahisarlı vatandaşların kara günlerinde yanlarında olmadığını, bununla ilgilide hiçbir zaman çözüm üretmediklerini hep beraber izlemekteyiz” dedi.

Bu insanların yüzüne nasıl bakacaksınız

 Başkan Mısırlıoğlu iktidara yönelik sert eleştirilerini devam ettirerek ziyaretlerin kamu imkanlarıyla yapıldığını ifade etti. Başkan Mısırlıoğlu “Kamu kurum ve kuruluşlarının imkânlarıyla mı vatandaşlarımızı ziyaret edeceksiniz? Afyonda kapanan iş yerlerini bir ziyaret etseydiniz. İnsanlardan nereye kadar kaçacaksınız.  Kaçacağınız en son nokta sandıktır” diyerek AK Parti yönetimine seslendi.

Ülke gündemini yandaş medya belirliyor

Ülke gündemini yandaş medyanın belirlediğini söyleyen Mısırlıoğlu konuşmasında “Papağan misali ezberletilmiş olan yazarçizerleri yandaş kanallara çıkartarak ülkemizde yangın yerine dönmüş olan esnafın ve vatandaşın halini göstermemek için kamuoyu sürekli bir algıyla, karamayla, iftira ve çamurla yönetmeye alıştılar” dedi.

Mezun olan ancak atanamayan öğrencilerin, devletten iş ile istihdam bekleyen gençlerin ve vatandaşların olduğunu söyledi. Mısırlıoğlu “Karabasana dönmüş ekonomik programın acilen Türkiye’nin gündemine alınması ve bunu olağanüstü hal şartlarında değerlendirerek vatandaş ve esnafın sorunlarına çözüm üretilmesi lazım. Bunun çözümü dilenciye para verir gibi yardım yaparak olmaz köklü çözümler bulmak lazım” ifadesini kullandı.

Mısırlıoğlu, Afyonkarahisar Ak Parti İl Başkanlığı binasını hedef alarak “Vatandaşla arısına polis bariyeri polis kulübesi koyarak bu dertleri görmezden gelerek bu işi unutturduklarını mı sanıyorlar” dedi.

Kendileri çalıp kendileri oynadıkları toplantıları kınıyorum

Dün Valilik tarafından bir otelde düzenlenen 2021 Aile yılı organizasyonuyla ilgili konuşan Mısırlıoğlu yapılan organizasyonu internetten takip ettiğini ve bu organizasyona Afyonkarahisar’da ki katılan siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerini kontrol etmesini istedi.Başkan Mısırlıoğlu “Afyonkarahisar AKP milletvekillerinden ve AKP yöneticilerinden ibaret değildir. Afyon 750 bin vatandaşı ve içinde bulunan siyasi partileriyle bir bütündür. Dolayısıyla tüm partilerin tüm sivil toplum kuruluş temsilcilerinin devletimizin organize ettiği bu tür faaliyetlere en azından nezaketen çağrılmasını talep ediyorum” ifadesini kullandı.

Başkan Mısırlıoğlu “Muhalefet felaket tellağı yapıyor”

Mısırlıoğlu, ülke gündeminden örnekler vererek devam ettirdiği basın açıklamasında “Cumhurbaşkanımızın geçenlerde yaptığı açıklamada ekonomimizin gayet iyi bir durumda olduğunu kapanan iş yerinin olmadığını söyledi bazı muhalefet partilerinin buna felaket tellallığı yaptığını söyledi. Geçen yıl şubat ayında şubat ayının başında bir yoklama yaptırın yüzde 25 esnaf kepenk kapattı. Aksini iddia eden varsa ben basın huzurunda kapanan esnafı birer birer gezip göstermek isterim. Açık olan esnaf da geçen yıla göre bu yıl borcunu ikiye katlamıştır” dedi.

“Sen hangi kafayı yaşıyorsun Sayın Vekil?”

Mısırlıoğlu konuşmasında Milletvekili Özkaya’nın 2021 Aile yılı projesinde yaptığı konuşmasında gençlere verdiği tavsiyeyi ibretle izlediğini ifade ederek; ”Bula bula gençlerimize buldukları çözüm üniversite yaşamları sürdürürken devlet eliyle 1+1 yurt yaparak kız öğrencilerle erkek öğrencileri n evlendirilmesini tavsiye ediyor. Sen hangi kafayı yaşıyorsun Sayın Milletvekilim. Ya bu nasıl bir ağızdır bu nasıl bir değerlendirmedir. Gençlerimiz üniversite hayatını bitirip istihdam yapılmasını bekliyor. Türkiye de işsizlik oranı yüzde 25’tir. Üniversiteli işsiz sayısı yüzde on beşlere dayandı. Atanamayan öğretmenler doktorlar Hâkimler Savcılar intihar ediyor. Siz bunlara üniversite hayatında evlilik teklifi yaparken hangi kafayı yaşıyorsunuz. Bunların devletten aldığı burs bellidir ailelerden aldığı yardım destek bellidir. Hangi parayla aile olacaklar hangi parayla karı koca yaşantısı sürdürecekler hangi parayla çoluk çocuk yapacaklar. Böyle bir nesilden sağlıklı bir nesil çıkar mı?. Siz hangi kafayı yaşıyorsunuz burası Türkiye Cumhuriyeti bu sizin dediğiniz Çin’de olur Çin’de yapıyorlar bu dediğinizi” diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: TE Bilisim