Uzun süredir mahalle sakinlerinden birkaç ailenin sokak hayvanlarından rahatsız olduğunu, yetkili mercilere giderek yalan ihbarda bulunulduğunu ve çoğu zaman hayvanların öldürülmekle tehdit edildiğini söyleyen hayvan severler bu durum için hiç kimsenin yardım etmediğini belirtti. Dün sabah saatlerinde mahalleye gelen barınak ekipleri kendi hallerinde parkta oynayan ve ısırılma, kovalama gibi yalan ihbarlarla şikâyet edilen sokak köpeklerini uyuşturucu iğne ile etkisiz hale getirerek bölgeden uzaklaştırmak istedi. Birkaç gün önce trafik kazası geçiren ve hala tedavisi süren köpeğe gelen uyuşturucu iğne köpeğin durumunun kötüleşmesine sebep oldu. Durumu görerek köpeği veterinere yetiştiren hayvan sever, köpeğin hayatının kurtarılmasına büyük ölçüde katkı sağladı.

‘Sokak Hayvanlarına Büyük Eziyet’

Hayvan severler yalan ihbara bu kadar itibar eden ve gerçeği bile araştırma zahmetinde bulunmayan yetkililere sitem etti.  Parka köpekler için bırakılan su ve yemek kaplarının da her gün birileri tarafından çöpe atıldığı belirtildi. Mahallede birkaç aydır üst üste yaşanan hayvan ölümleri ise şüphe çekti ve vicdanların sızlamasına sebep oldu. Yavru kedilerin kafaları ve patilerinin kesilerek parka atılması veya mahalle arasında araba ile çok hızlı bir şekilde gidilerek göz göre göre hayvanların ezilmesine sebep olanların bir cezaya çarptırılması istendi. Yetkililerin aynı zamanda mahalledeki hayvanların gönderilmesi için sosyal medyadan paylaştığı bir gönderiye mahalleden onlarca kişinin de etiketlendiği bildirilirken bu durum oldukça tepki çekti. Mahallelerden toplanıp şehir merkezlerinden kilometrelerce uzağa atılan hayvanlar için herhangi bir yemek veya su ihtiyaçlarının da karşılanmayarak adeta ölüme terk edildiğinin de altını çizen hayvan severler, herkesin bu konuda bilinçli davranması gerektiğini söyledi. 

‘Vicdanlar Da Zehirli’

Parkta yatarak kimseye zararı dokunmadığını belgelerle kanıtlayan hayvan severler, mahalleden geçen arabaların çok hızlı olduğunu ve son 3 ayda onlarca hayvanın çarpılarak ölüme terk edildiğini de belirtti. Bu durumda sadece hayvanların değil çocukların da olabileceğini söyleyen hayvan severler mahallede birkaç noktaya defalarca kasis yapılması için istekte bulunsalar da bununla ilgili hiçbir işlemin yapılmadığını da belirtilirken hayvanlara yapılan zulümlerle ilgili sadece para cezasının değil, hapis cezasının da olmasının daha doğru olacağı vurguladılar.

Editör: TE Bilisim