Bakan Kasapoğlu törende yaptığı açıklamada son günlerde statlara gereken bakımın yapılmadığının gözlendiğini, ilgili denetim ve yaptırımlar için harekete geçtiklerini kaydetti. Statların devlet tarafından en güzel şekilde yapılmasına karşın bir konunun altını çizmek istediğini belirten Bakan Kasapoğlu,  "Bu statlar devletimiz tarafından en güzel şekliyle inşa ediliyor ve sonraki süreçte de kulüplere, ilgili yerel yönetimlere teslim ediliyor. Bu manada da özellikle son günlerde bazı tahsislerimizde maalesef statların zeminleriyle ilgili gereken özenin gösterilmediğini görüyoruz” dedi.

“Zemini bozuk statlara ilişkin yaptırımları uygulama noktasında harekete geçtik”

Zemini bozuk statlara ilişkin yaptırımlara da başladıklarını belirten Bakan Kasapoğlu, "Bakanlık olarak gereken tüm çalışmaları başlattık dedi. İlgili tedbirler, denetimler, bu manada yaptırımları uygulama noktasında da harekete geçtik. Tüm statlarımızla ilgili bu uyarıyı belirtmek istiyorum. Sporcu sağlığı bizim kırmızıçizgimiz. Bu noktanın en büyük takipçisi olduğumuzu ifade etmek istiyorum" açıklamasında bulundu. Bakan Kasapoğlu, 81 ilde hiçbir sekteye uğramaksızın çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, "Yalova ve Siirt'in ardından bugün Giresun yatırımlarımızı akdedeceğiz. Önümüzdeki süreçte de inşallah Şırnak ve Van programlarımız olacak. İhtiyaçlar çerçevesinde çalışmalarımızın gücünü, hızını artırmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

"Türkiye olarak her alanda iddiası olan bir ülkeyiz"

Bakan Kasapoğlu, "83 milyonla birlikte ülkemizden umudu olan bir gönül coğrafyamız var. O yüzden bizler için güçlü olmak, güçlü yarınları inşa etmek bir tercihten öte bir zorunluluk. Sayın Cumhurbaşkanımız o yüzden ta 2002'de bu yöne işaret etmişti. O yüzden ülkemizi imar ederken, ihya ederken sadece birtakım kesimleri değil tüm insanımıza hizmet etmeyi, her insanımıza değer vermeyi şiar edindik ve hamdolsun tüm dünyanın gıpta ettiği eserleri bir bir hayata geçirirken de bu idealimiz, bu düşüncemiz hep bizim en önemli ilkelerimizden biri oldu" açıklamasında bulundu. Türkiye'nin her alanda zirveye oynadığını belirten Bakan Kasapoğlu, 2023, 2053, 2071 hedefleri doğrultusunda, bu vizyonu en güçlü şekilde ortaya koyma adına el birliğiyle çalıştıklarını dile getirdi.