Her geçen gün gelişmeye devam ediyoruz.

Afyon günümüze gelene kadar birçok medeniyete ev sahipliği yapan bir şehir olmayı başarmıştır. Nüfusu ise yaklaşık 306 bin 908 civarındadır. Afyon’da iklimden ve yerleşim biçimlerinden kaynaklı olarak başlıca geçim kaynakları tarım ile hayvancılıktır. Tarım sektöründe genel olarak buğday, ayçiçeği ve arpa yetiştirilmektedir. Endüstri bitkilerinin de gelişmesine katkı sağlayan Afyon’lu çiftçiler haşhaşla pancar şeker üretiminin ne derecede önemli olduğuna da dikkat çekmişlerdir.

‘Tarım İle Hayvancılık İç İçe’

Afyon’da bulunan bazı kaplıcalarda tarım faaliyetleri daha fazla genişletilerek sera ısıtmacılığına geçilmiştir. Bu sene ortalama yüzde 28 baklagil, yüzde 66 tahıl ve yüzde 6 sanayi bitkileri olmak üzere tarım yapılmıştır. Afyon tarım konusunda buğday üretiminde Ankara ve Konya’dan sonra 3. Sırada yer alıyor. Hayvancılığa da oldukça yardımı dokunan tarım sayesinde yetiştirilen birçok hayvanın kışın yiyebileceği yem tarım sayesinde üretilmektedir.

‘Dünya’da Önemli Bir Sıradayız’

Dünyada ilk sırada yer alan haşhaştaki morfin oranı Afyon’da yetiştirilen haşhaş bitkisinde yüzde 12’dir. Haşhaş aynı zamanda Afyon’un sembolü olarak görülmeye başlanmış ve adını, bu şehrin imzası olarak tarihe altın harflerle yazdırmıştır. Şehrimizde bataklık alanlarının sayısı da fazla olduğundan dolayı, hayvancılığın gelişimine de katkı sağlanmıştır. Topraklarımızda yetiştirilen hayvanların yüzde 64’ü koyundur.