Dünyanın birçok gelişmiş ülkesinin aşı bulamadığı bir dönemde Türkiye’nin yaptığı anlaşmasını yaptığı 50 milyon doz aşının 10 milyonunun tedarik edildiğine işaret ederek aşı uygulamasının kapsamı giderek genişleterek en kısa sürede hedef kitlenin tamamına ulaştıracaklarını söyledi.

“DESTEK PROGRAMLARINI İHTİYACA GÖRE HEM GENİŞLETTİK HEM DE SÜRELERİNİ UZATTIK”

Tedbirlerden etkilenen kesimlere yönelik destek programlarını da ihtiyaca göre hem genişlettiklerini hem de sürelerini uzattıklarını, esnafları bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yalnız bırakmayacaklarını dile getiren Erdoğan, yapılan ve yapılacak çalışmalara ilişkin şu bilgileri verdi: “Koronavirüs salgınından etkilenen esnafımıza doğrudan esnaf desteği ve kira desteği ödemeleri kapsamında 3 ay süreyle aylık bin lira esnaf desteği, büyük şehirlerde 750 lira, diğer illerde 500 lira kira desteği ödemesi yapmaya devam ediyoruz”dedi.

‘Pandemide Dikkatli Olalım’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal koruma kalkanı çerçevesinde bugüne kadar 46 milyar liralık bir kaynağı karşılıksız olarak her kesimden vatandaşa aktardıklarına dikkati çekerek, “Salgının seyrinin endişe verici seviyelere çıkması, geçtiğimiz aylarda bizi daha sıkı tedbirler almaya ve uygulamaya yöneltti. Vaka ve hasta sayısının, salgının tehdit olmaktan çıkacağı seviyeye kadar gerilemesiyle, yeniden normalleşme adımlarını atmaya başlayacağımız açıktır. Bunun için öncelikle milletimizin tamam  diye ifade ettiğimiz temizlik, maske, mesafe kurallarına sıkı bir şekilde riayet etmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

>>ODAK HABER MERKEZİ