Çalıştay toplantısında konuşan Soylu, Türkiye’nin ne kadar güçlü bir ülke olduğunu belirterek, "Bir tarafta Orta Doğu'yu bir savaş ve çatışma alanına döndürmek isteyenler diğer tarafta etrafımızdaki bütün coğrafyayı ateş çemberine döndürmek isteyenlerin etkisizleştirilmesi için Anadolu'muza, Türkiye'mize karşı kurulan oyunlar ve kumpaslar var. 21. yüzyılın belki de en yakıcı meselelerinden biri olan terörle bizi imtihan etmelerinin tam göbeğinde bulunuyoruz" ifadesini kullandı.

‘Hepimizin O zamanlar Korkusu Vardı’

Bakan Soylu, her şeye rağmen kendi işine odaklanarak başka hiçbir şeye dikkat etmediğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü; " Bu ülkenin haritada nerede olduğunu biliyorsanız, ülkenin tarihini ve inancını benimsiyorsanız demek istediklerimi anlarsınız. PKK'nın para ve silah desteğini kimin verdiğini biliriz ama söylemeyiz. Darbeleri kimin yaptırdığını biliriz ama söyleyemeyiz, terörden en büyük acıyı ve maliyeti çekeriz ama sadece o olayın dairesine ve çerçevesine bakarız. Her şeyin sebebini bilir de söyleyemezdik, adım atamazdık çünkü korkularımız vardı, bize korkular yaşattırıyorlardı."

‘Türkiye’nin Geleceği Erdoğan’ın Elinde’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde bu ülkenin ciddi anlamda sorunlarının bertaraf edildiğine işaret eden Soylu, Erdoğan’ın resim fırçasını eline aldığını belirtti. Daha sonradasözlerine şunları ekledi; “Önce bu ülkeye, sonra da bu dünyaya yeni bir resim çizdi. Olan bitenin net tarifi budur. Türkiye önce altyapısını ve demokrasini tahkim ederek bir güç oluşturdu. Sonra bu güçle birlikte bir strateji ortaya koydu ve uyguladı” dedi.

‘Türkiye Büyüdükçe Türkiye'yi Terörle Sınayacaklardır’

Bakan Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ülkenin başında olduğu sürece Türkiye'nin büyümeye, zenginleşmeye, ilgi alanlarını etki alanlarına döndürmeye, güçlü yarınlarını, medeniyetini dünyanın bütün ülkelerine aktarmaya devam edeceğini söyledi. Türkiye'yi çekemeyen ve hazmedemeyenlerin ise tehditlerini açık bir şekilde sürdüreceğine işaret eden Soylu, "O yüzden siz uyumayacaksınız arkadaşlar. Türkiye büyüyecek. Sizin göreviniz; bu tehditleri bertaraf edecek aklı, gücü, cesareti, istihbari gücü en üst seviyeye çıkarmaktır. Türkiye büyüdükçe, ürettikçe, Türkiye'yi terörle sınayacaklardır" şrklinde konuştu.

>>ODAK HABER MERKEZİ