İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde terörle mücadelede büyük mesafe alındığını vurgulayarak önemli konuların altını çizdi. Bakan Süleyman Soylu konuşmasında;" Türkiye'nin Afrin, Cerablus, Azez ve daha birçok noktaya yaptığı operasyonların temel anlamının burada yattığını, uluslararası bir sistemin, hemen yanı başımızda kuzu postuna büründürmeye çalıştıkları, içerisinde kendi bütün karakterlerini barındıran canavarları besleyen bir alan oluşturmaya çalıştıklarını hep beraber biliyoruz” ifadelerini kullandı.

‘Türkiye Daha Güçlü Olacak’

Bütün operasyonların kendine ait bir sebebi olduğuna dikkati çeken Soylu, "Bu, bizim etrafımızda ve içimizde örülmek istenen, bizi hareketsiz ve istikrarsız bırakmak isteyen o anlayışı yıkma ve Türkiye'yi coğrafyasıyla birlikte ilelebet özgür, hür ve güçlü bir ülke yapabilme kabiliyetidir." dedi. Soylu, hala Türkiye'nin büyüklüğünü anlamayanların olduğunu dile getirerek Erdoğan sayesinde Türkiye’nin çok daha güzel noktalara geleceğinin altını çizdi. Çabalar sonucu temeli daha da güçlendirilen Türkiye Cumhuriyeti’nin eskisinden daha çok sağlam olacağını belirtti.

‘Aklınızı Kim Çeldi’

Bakan Soylu, Esenyurt'ta HDP'nin ilçe binasında karşılaşılan manzarayı hep birlikte gördüklerini söyleyerek, "Allah'ınızı seversiniz; birileri sabahtan akşama kadar konuşuyor, hiç Esenyurt'ta HDP binasındaki terör manzaralarından bahsettiler mi? Benim valime, kaymakamıma, yargıcıma 'militan' diyenler, bir tek cümle etmediler. Bu kadar mı koptunuz Türkiye'den? Esenyurt'ta ve Diyarbakır'da HDP binasında çıkan manzaraların hiçbirisine en ufak bir ses çıkarmıyor. Biz aynı milletin evlatları değil miyiz? Ne çabuk sizi kandırdılar, aklınızı çeldiler ?" diye konuştu.

‘Dostumuzun Değil, Düşmanımızın Yanındasınız’

Polis ve jandarmanın attığı adımların bile sayıldığına, valinin, kaymakamın ağzından çıkan her kelimenin, attığı her mesajın, çektirdiği her fotoğrafın takip edildiğine dikkat çeken Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü; " PKK'ya, terör örgütüne deva bulmaya çalışanlar sesiniz çıkmıyor. Şehit ailelerimize gitmeyip orada terör örgütüne destekçilik yapanların evine gidip Türkiye Cumhuriyeti devletini ve kahraman evlatlarımızı haksız bir yere şikâyet etmeye çalışanlar, hadi Esenyurt binasına gidin. PKK'ya deva arayın’ diyerek PKK terör örgütünün yanında olanlara kan kustu.

>>ODAK HABER MERKEZİ