Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan sebebi tam olarak bilinemeyen bir yangınla karşılaştıklarını belirterek bu yangında sadece maddi hasar olduğunu söyledi.  Çevre ilçelerin itfaiyeleri sayesinde soğutma işlemelerinde belli bir noktaya gelindiğine de vurgu yapan Belediye Başkanı konuşmasında :  ‘ Burası ahşap bir doku olduğu için yangın kolayca yayılabilir. Bizler bu yangın olaylarını önlemek için kentsel yenileme projelerini uygulamaya başlayacağız. Bu yangında can kaybı olmadı. AFAD sayesinde esnafımızın yaraları sarılmaya başlanacak. Devletimize teşekkür ediyorum’ ifadelerine yer verdi.

‘VEYSEL EROĞLU OLAY YERİNDE’

Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu Bolvadin İlçesi'ne giderek bütün Bolvadin halkına geçmiş olsun dileklerini iletti. Yaklaşık 31 bölümden oluşan dükkânların 16 tanesinde hasar olduğunu öğrenen Eroğlu bu duruma devlet olarak el atıldığının sinyallerini verdi.  Veysel Eroğlu aynı zamanda: ‘Can kaybı olmaması bizim en büyük sevincimiz. Gereken bütün tespitler yapıldı. Buradaki mal sahipleri başkanımıza gelerek çok hızlı bir şekilde projeleri hazırlanacak ve dükkânlar 90 gün içerisinde teslim edilecektir. Bu kısım tarihi bir bölge olduğu için yetkili kişilerle bu olayı takip edeceğiz. Bütün acıları devletimiz telafi edecektir.  Bu bölgenin olabildiğince çabuk ayağa kaldırılması gerekiyor. Bunun için ne gerekiyorsa yapacağız. Eğer bu yangına tam vaktinde müdahale edilmeseydi daha vahim sonuçlarla karşı karşıya kalabilirdik’ diyerek yangınla ilgili söylemlerini dile getirdi.

‘HERKESİN İÇİ YANDI’

Bolvadin’de yanan dükkânlardan birinin mal sahibi Veysel Eroğlu’nun yanına giderek bu zor günlerinde kendilerini yalnız bırakmadığı için teşekkürlerini iletti. Devlete ve milletimize güveniyoruz. Devlet bize ne söz verdiyse hepsini yapar biliyoruz diyerek yıkılmadan ayakta olduklarını gösterdi.

‘ AFAD İYİ Kİ VAR’

Yangın yerine giderek incelemelerde bulunan Veysel Eroğlu AFAD’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sayesinde kurulduğunu belirterek hem AFAD görevlilerine hem de Cumhurbaşkanı’na büyük teşekkür etti. ‘ Sorgusuz sualsiz milletimizin yanındayız, var olmaya da devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımız sağlık sektöründe de milletine büyük faydası dokunacak birçok yenilik yaptı. Hastaneleri birleştirerek bizleri zorluktan kurtardı. Pandemi kurallarına da çok dikkat etmeliyiz ki virüsten korunalım’ diyen Eroğlu her zaman milleti için çalıştıklarının unutulmamasını istedi.

>>ODAK HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilisim