Çin’den gelen aşının önce sağlık çalışanlarına ardından yaş gruplarına göre vatandaşlara yapılmaya başlandığını söyleyen Prof. Dr. Neşe Demirtürk, “Hastanemizdeki sağlık çalışanları aşılandı. Aşı ile ilgili bazı kişilerin olumsuz yaklaşımları var. Ben bunun çok haklı ve doğru bir yaklaşım olduğunu düşünmüyorum. Sağlık çalışanları oldukça yoruldular. Bir an önce bu salgının bitmesini istiyoruz. Bu nedenle de aşı başlar başlamaz hızlı bir şekilde aşı olduk” diye konuştu.

“Covid 19 ilaçları kullanılmalı”

Covid 19 tedavisinde kullanılan ilacın erken dönemde kullanıldığında hastaların süreci daha hafif geçireceklerini düşündüklerini söyleyen Demirtürk, “Yarar-zarar oranına bakıldığında ve alternatif bir seçenek de olmadığına göre bu ilacın kullanılması gerektiğini söyleyebilirim. Ben de Covid 19 geçirirken bu ilacı kullandım ve herhangi bir sıkıntı yaşamadım” şeklinde değerlendirmede bulundu.

“Şu an ilimiz iyi durumda”

Pandeminin hala devam ettiğini söyleyen Demirtürk, “Şu an ilimiz iyi durumda. Vaka sayıları azaldı. Bunun alınan tedbirler neticesinde olduğunu söylemek lazım. Maske-mesafe ve hijyene devam etmeliyiz. Örneğin bir restoranda yemek yemeyi hepimiz özledik. Eskiden 10 kişilik bir grupla gittiğimiz yemeğe yine 10 kişilik masada 3 kişi oturarak yiyebiliriz. Parça parça sosyal yaşamımıza dönebiliriz. Bir anda gevşersek iyi olmaz. Korunma önlemlerine dikkat edelim” diye konuştu.

Ülkemizde bazı illerde mutasyona uğramış vakalara rastlandığını söyleyen Demirtürk, ilimizde mutasyona uğramış bir vakaya rastlanmadığını söyledi.

>>ODAK HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilisim