TEB 33. Bölge Afyonkarahisar Eczacı Odası Başkanı Ecz. Alper Pehlivanlı, yaptığı yazılı açıklamada, “Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınına karşı en önemli korunma metodunun maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymak olduğu tartışılmaz bir gerçektir. Salgın süreci bitene kadar özellikle maskeler hayatımızda önemli bir yer tutmaya devam edecektir. Standartlara uygun cerrahi maskelerin kullanımı virüsün bulaşma riskini büyük ölçüde azaltmaktadır” dedi.
UCUZ VE KALİTESİZ MASKE VİRÜSTEN KORUMAZ
Hijyenik olmayan yerlerde üretilen ve satılan, kalitesiz, standartlara uygun olmayan, ucuz maske kullanımı hem koronavirüs hem de diğer enfeksiyon hastalıkları için ciddi risk oluşturduğunu ifade eden Pehlivanlı: “Kalitesiz maske sadece cezadan korur, virüsten korumaz.  Toplum sağlığını hiçe sayan kalitesiz ve sağlıksız maskeler konusunda halkımız uyanık olmalıdır” diye konuştu.
ECZANELERDE BULUNAN MASKELER GÜVENLİDİR
“Doğru maskenin burun kısmında teli olmalıdır” diyen Pehlivanlı sözlerine şöyle devam etti: “Ayrıca 3 katlı kumaşı ve bu kumaşın 2 katmanının Spunbond ve ortada bulunan katmanın Meltblown denilen virüsleri filtre etme özelliği bulunan kumaştan olması gerekmektedir. Eczanelerde, Sağlık Bakanlığı Ürün Takip Sistemi’ne (ÜTS) kayıtlı, virüslere karşı yüksek koruma özelliği bulunan, kaliteli cerrahi maskeler hastalarımızın kullanımına sunulmaktadır. Diğer bütün sağlık ürünlerinde olduğu gibi doğru ve güvenilir cerrahi maskenin de adresi eczanelerdir.”
>>ODAK HABER MERKEZİ 
 

Editör: TE Bilisim