Basketbol Süper Ligi'nin 20. haftasında aynı galibiyete sahip iki takımdan Türk Telekom kendi sahasında HDI Sigorta Afyon Belediyespor'u ağırladı. Afyon'da Pako Cruz hastalığı sebebiyle kadroda yer almazken Türk Telekom'da Michael Eric babasının cenazesine katılmak için Nijerya'ya gitmesinden dolayı kadroda yer almadı. Telekom 19 sayı geri düştüğü üçüncü çeyrekte 19-0'la oyunu dengeledi. Karşılaşmanın son bölümünde Afyon Belediyesi yorgunluktan hücum edemeyince Türk Telekom maçın galibi oldu: 89-86 Türk Telekom maça Johnson-Baldwin-Dekker-Wiltjer-Samet beşi ile başlarken Afyon maça Wright-Sinan-Macura-Leissner-Kairys beşi ile başladı.

 YARIYI ÖNDE KAPATTIK
İki takım da hücumda yüzdeli oynayarak maça başladı. Türk Telekom Nick Johnson-Sam Dekker ikilisi ile etkili olurken HDI Sigorta Afyon Belediyespor Macura-Wright ikilisi ile Türk Telekom'a karşılık verdi. Savunmaların çok zayıf olduğu çeyreği Afyon 28-22 önde geçti. İkinci periyotta temsilcimiz kaldığı yerden devam ederken Türk Telekom çok bocaladı. Özellikle Wiltjer-Johnson ikilisini hücumda yanlış kararlar vermesiyle yanındaki diğer isimler de oyundan düştü ve Afyon Macura'nın önderliğinde farkı açmayı başardı. Skor 27-33 Afyon lehine iken Afyon Chris Wright önderliğinde 10-0 seri yakaladı ve farkı 15 sayı bandına kadar çıkardı. Türk Telekom Kyle Wiltjer-Sam Dekker ikilisi ile Afyon'a yetişmeye çalıştı ve devreye üç dakika kala Türk Telekom farkı 6 sayıya indirdi (44-50). Kalan bölümde Afyon 9-2'lik bir seri ile kontrolü tekrar ele aldı ve Macura'nın 22 sayı ürettiği devreyi 59-46 önde kapattı.
19-0 SERİ YAKALADI
Üçüncü çeyrekte Türk Telekom savunmada baskısını artırsa da Afyon çok yüzdeli başladı ve çeyreğin bitimine 4.30 kala Egemen'in basketi ile skoru 52-71'e getirerek farkı 19 sayıya kadar çıkardı. Bu bölümden sonra Can Korkmaz-Muhammed Baygül ikilisinin Afyon kısalarına yaptığı baskı ve skorda Dekker-Wiltjer ikilisinin de Muhammed ve Can'a destek vermesiyle Türk Telekom 19-0'lık büyük bir seri yakaladı ve çeyreğin son dakikasına 71-71 eşitlikle girildi. Afyon Chris Wright'ın bulduğu üçlükle 19-0'lık seriye nokta koyarken son çeyreğe de 74-71 önde girdi.
AVERAJ TELEKOM’DA
Son çeyreğe de Muhammed ve Can'ın baskılı oyununu devam ettiren Türk Telekom maçın içinde etkili olan beşi buldu ve Afyon'un ilk yarıda olduğu gibi kontrolü ele almasını engelledi. Bitime 7 dakika kala Wiltjer'ın bulduğu basketle skoru 78-76'ya Türk Telekom uzun bir süre sonra tekrar öne geçmeyi başardı. Afyon maç sonunda yorgunluğu çok fazla hissetti ve hücumda istediklerini yapmaktan uzaklaştı. Kairys'in de bitime 1 dakika kala skor 86-84 Türk Telekom lehine iken sakatlığı sebebiyle kenara gelmesiyle Afyon'un umutları iyice azaldı. Son bir dakikalık bölüm iki takımın taktik faulleri ile geçti. Önce Türk Telekom'da Nick Johnson çizgiden 1/2 atarak skoru 87-84'e taşıdı. Ardından çizgiye giden Chris Wright skoru 87-86'ya getirdi. Bitime 4 saniye kala tekrar çizgiye giden Nick Johnson bu sefer hata yapmadı ve 2/2 yaparak skoru 89-86'ya getirdi. Son topu savunmayı tercih eden Türk Telekom Chris Wright'ın üç sayılık atışta isabet bulamamasıyla maçı 89-86 kazanarak 4. sıradaki yerini korudu. Rakibine karşı ilk maçı da kazanan Türk Telekom olası bir galibiyet eşitliğinde de ikili averajı elinde tutmayı başardı. 
Salon: Ankara
Hakemler: Zafer Yılmaz, Kaan Büyükçil, Ahmet Tatlıcı
Öne çıkanlar...
Türk Telekom: Nick Johnson 12 sayı, 4 ribaund, 5 asist, Sam Dakker 18 sayı (3/6 üçlük), 2 ribaund, Samet Geyik 14 sayı, 9 ribaund, 2 asist, Kyle Wiltjer 24 sayı (5/8 üçlük), 7 ribaund, Can Korkmaz 10 sayı, 5 ribaund, 1 asist
 
HDI Afyon Belediyesi: Chris Wright 19 sayı (3/6 üçlük), 11 asist, 2 ribaund, Evaldas Kairys 13 sayı, 12 ribaund, 4 asist, Paul Leissner 16 sayı (2/3 üçlük), 7 ribaund, 3 asist, Paul Macura 25 sayı (4/12 üçlük), 7 ribaund, 3 asist
1. Periyot: 22-28
Devre: 46-59
3. Periyot: 71-74

Editör: TE Bilisim