Başlayan ilk radyo yayınından itibaren radyolar eğitim, haberleşme, eğlence, reklam gibi içerikleriyle topluma geniş bir yelpazede yayın hizmeti sunuyor. Her yıl 13 Şubat tarihi dünyada ve ülkemizde Dünya Radyo Günü olarak kutlanmaktadır. Günümüzde iletişim araçlarında yer alan birçok program türü, kendini ilk olarak radyoda var etmiştir. Uzun yılar sese dayalı doğasını ve dinleyenlerine sesli iletiler göndermeye devam eden Radyo, sihirli kutu olarak gizemi ve içindeki sesin gücünden dolayı her dönem dinleyicinin ilgisini diri tutmuştur.
RADYO HERKESLE BİR BAĞ KURUYOR
Kendine has bir dili olan Radyo, seslendiği kitleyle bu samimi dil ile bağ kurar. Keşfedildiği günden bugüne yaşantımızda önemli bir yer tutan Radyo, teknolojinin gelişmesiyle daha geniş kitlelere ulaşmış, görsel işitsel medyanın da aslında bir anlamda hem kaynağı hem de yol göstereni olmuştur. Televizyonun hayatımıza girmesiyle radyolara olan ilgi azalsa da günlük hayatta, trafikte, cep telefonlarında aslında bizlere en iyi yoldaş olmaktadır.
MEDYANIN GÖRÜNMEYEN YÜZLERİNİN GÜNÜ
Vali Gökmen Çiçek sosyal medya hesabından radyo ile ilgili önemli bilgilere yer vedikten sonra radyo çalışanları için bir mesaj paylaşmıştır. “ Medyanın görünmeyen yüzleri olan tüm Radyo emektarlarının bu anlamlı gününü kutluyor, başta Afyonkarahisar’da yayın yapan radyolar olmak üzere, büyük bir özveri ve fedakârlıkla yayın hayatlarını sürdüren tüm radyo çalışanlarına görevlerinde kolaylıklar ve başarılar diliyorum” ifadelerine yer vererek günün anlam ve önemine dikkat çekmiştir.
>>ODAK HABER MERKEZİ