Misli.com 2. Lig Beyaz Grup 27. Haftada AFJET Afyonspor, kendi sahasında Çorum FK’yı konuk etti. İlk yarıyı 0-0 kapatan AFJET Afyonspor, 69 dakikada Sinan Kurumuş’un gölüne engel olamayarak sahadan 1-0 mağlup ayrıldı. Zafer Stadyumu’nda oynanan karşılaşmaya etkili başlayan ve rakibine karşı oyun üstünlüğünü ilk dakikadan itibaren AFJET Afyonspor hücumda istediği pozisyonları bulmakta güçlük çekti.

Mücadelenin ilk 20 dakikasında oyunu rakip sahaya yıkmayı başaran AFJET Afyonspor en etkili atağını ise 28. dakikada Yakup ile yakaladı. savunma arasına bırakılan topta çaprazdan kaleci ile karşı karşıya kalan Yakup’un vuruşunda top savunmaya çarptı. boşta kalan topu ÇorumFK savunması taca gönderdi. Aynı dakikada taç atışından gelen topla buluşan Aykut’un paralel pasında yakup yine önemli bir pozisyon yakaladı ancak bu kez de top savunmaya çarparak kornere gitti.

38. dakikada ender gelişen Çorum FK atağınnda ceza alanı içerisinde yaşanan karambolde Cengiz in vuruşunda top savunmada Okan’a çarparak tehlike bölgesinin dışına uzaklaştı. Bu pozisyonda konuk ekipte oyuncular penaltı bekledi ancak mücadele devam etti.

41. dakikada gelişen bir başka AFJET Afyonspor atağında Nazmi’nin pasıyla ceza alanı dışında topla buluşan Savaş’ın sert şutu az farkla üstten auta gitti.

Karşılaşmanın ikinci yarısına da temsilcimiz etkili başladı. Rakip kalede ataklarını sıklaştıran AFJET Afyonspo’un r 63. dakikada gelişen atağında ceza alanı ön çizgisine yakın bir noktada topla buluşan Savaş’ın sert vuruşunda savunadan da seken top ağlara gitmek üzereyken kaleci Hasan Hüseyin topu son anda tokatlayarak kornere çeldi.

Karşılaşmanın 68. dakikasında Çorum FK’nın sağ kanattan geliştirdiği atakta toplabuluşan Umut’un ceza alanına yaptığı yüksek ortaya iyi yükselen Sinan Kurumuş’un kafa vuruşunda top ağlara gitti ve konuk ekip deplasmanda 1-0 öne geçti.

Golden sonra savunma güvenliğini öncelikli hale getiren rakibi karşısında Cihan Özkara’yı da oyuna dahil ederek riskleri alan AFJET Afyonspor kontra atalardan rakibinin farkı açma girişimlerine fırsat vermese de hücumda istediği final paslarını yapamayınca mücadeleden 1-0 mağlup ayrılarak 7 haftalık kaybetmeme serisine de son verdi.

Play-off turuna kalma hesapları yapan AFJET Afyonspor rakiplerinin puan kaybettiği haftada kendi evinde mağlup olarak puan farkını eritme şansını kaybetti. Temsilcimiz bu mağlubiyetle birlikte 34 puanda kalırken bir basamak gerileyerek haftayı 9. sırada tamamladı.