“’BUNUN SORUMLUSU CUMHURBAŞKANI’ DİYORLAR”

Partisinin Afyonkarahisar İl Başkanlığı toplantı salonunda konuşan İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay Gara bölgesinde şehit olan 13 askerimize Allah’tan Rahmet, ailelerine baş sağlığı ve sabır diledi. Milletimizin ve tüm İslam âleminin Regaip Kandilini tebrik ediyor, Cenab- ı Hak'tan üç ayların ve bu mübarek gecenin tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum” diyerek sözlerine başladı.

 Konuya ilişkin açıklama yapan Başkan Uluçay “Biz bu yolda 535 gündür evlat nöbeti tutan Diyarbakır annelerinin sabrıyla yürüyoruz. Bugün bunu bir siyasi malzemeye dönüştürmek isteyenler, acaba Gara’da evlatları şehit olan Diyarbakır annelerinin feryatlarını duyuyor mu? Çıkıyorlar utanmadan ve sıkılmadan 13 şehitle ilgili 'Bunun sorumlusu Cumhurbaşkanıdır’ diyorlar. Teröristlerle el ele kola Ankara'dan İstanbul'a yürüyenlerin, HDP ile ittifak yapanların, PKK’lı teröristleri piknik yapan çocuklar diye adlandıranların Gara'da, Cudi'de, Tendürek'te, Bestler Dereler'de verilen mücadeleyi anlamasını beklemiyoruz” dedi.

“PROJELERİMİZ DEVAM EDİYOR”

Başkan Uluçay başlatmış oldukları mahalle bakkallarından alışveriş yapıp ihtiyaç sahibi ailelere dağıtma projesinin devam ettiğini açıkladı. Projenin başladığı günden itibaren 10 mahalle ve 100’ün üzerinde aileye ulaşıldığını açıkladı.

İSTİHDAM VE TİCARİ ANLAMDA KATKI SAĞLAYACAK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu'nu ziyaret ettiğini söyleyen Başkan Uluçay ziyarette AFRAY ve PTT lojistik merkezi yatırımlarının hızlanması için görüşmeler yapıldığını Afyonkarahisar’a istihdam ve ticari anlamında önemli katkılar sağlayacağını belirtti

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI ZİYARETİ

Çevre ve şehircilik Bakanı Murat Kurum’u ziyaret ettiklerini ve burada şehrimize yapılması planlanan kentsel dönüşüm, TOKİ ve millet bahçeleri yatırımları hakkında görüşlerimizi ve taleplerimizi ilettik. Proje sunulduğunda vatandaş ile ortak bir noktada buluşulması halinde ülke genelinde yüzde 30 olan Cumhurbaşkanının indirim oranı Afyonkarahisar için yüzde 40 olacağı sözünü aldıklarını ifade etti. Başkan Uluçay, “Daha önce de belirttiğimiz üzere mahalle sakinlerimizin rızası olmadan kesinlikle bir adım atılmayacaktır. Afyonkarahisar Belediyesinin her fırsatta hedef alınmasının da siyasi bir manevra olduğunu ve bu konunun maalesef siyasi amaçlar için kullanılmak istendiğini çok iyi biliyoruz. Belediyemiz her konuda istişareye ve iletişime açıkken insafsızca eleştirmek, yapılan hizmetleri sindirememekten başka bir amaca hizmet etmez” dedi. 

SİVİL ANAYASA

Başkan Uluçay Sivil Anayasa konuyla alakalı olarak “Cumhuriyetin 100'üncü yılını darbe anayasasıyla değil, bu ülkeye ve milletimize yakışan yeni sivil bir Anayasa ile karşılayalım” ifadesini kullandı. Buradan siyasi partilerin, akademisyenlerin, üniversitelerin, sivil toplum kuruluşlarının, medya mensuplarının ve tüm fikir insanlarımızın bu anayasa da katkısı olmasını diliyorum” ifadesini kullandı.

HDP’NİN KAPATILMASI RESTİ

HDP’nin kapatılması konusuna ilişkin konuşan Başkan Uluçay “hodri meydan diyenlere kısaca şu cevabı vermeyi uygun görüyorum; Siyasî partilerin kapatılması, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının açacağı dava üzerine Anayasa Mahkemesi tarafından karara bağlanır. Bu konuda TBMM’de kapatılma önergesi verilemez. Demirtaş ve dokunulmazlığı kaldırılan diğer HDP’lilerin yargılanması ise bağımsız Türk yargısını önünde devam etmektedir” dedi.

AFYONKARAHİSAR BELEDİYESİ HALKIN YANINDA

Afyonkarahisar Belediyesine dair açıklama yapan İl Başkanı Uluçay “pandemide halkımızın yanında oldu. Pandemi dolayısıyla genelge kapsamında işyerini kapatmak zorunda kalan esnaflara 3 ay boyunca kira alınmayarak destek verildi. Yine genelge kapsamında ekonomik olarak etkilenen esnaflarımızın kira bedellerinden 3 ay boyunca yüzde 50 indirim yapıldı. Yüzde 18’den yüzde 8’e indirilen işyeri kiralama hizmetleri 1 Haziran’a kadar uzadı. Afyonkarahisar Belediyesi, pandemi nedeniyle uzaktan eğitim gören ihtiyaç sahibi öğrencilerin de yanında oldu. Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’in talimatıyla başlatılan “Askıda Tablet” kampanyasında hak kazanan öğrenciler yapılan titiz incelemeler neticesinde belirlenerek 500 öğrenciye tablet dağıtıldı” ifadelerini kullandı.

>>>ODAK HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilisim