Adalet Bakanlığı'na memur personel alımı yapılacağını dile getiren Adalet Bakanı Abdülhamit Gül Bakan Gül, "Sevgili genç arkadaşlarım, personel alım ilanımız yayımlanıyor. İnfaz koruma memuru, mübaşir, zabıt katibi, psikolog gibi çeşitli kadrolara 13.202 yeni personel alıyoruz. Adalet teşkilatımızı sizlerle güçlendireceğiz. Şimdiden hayırlı olsun" diyerek müjdeyi verdi.

Adalet Bakanlığı infaz koruma memuru CTE gardiyan icra ve zabıt katibi alımı için başvurular bugün başladı. Yapılan son dakika açıklamasının ardından alımların hangi şartlar içerisinde olacağını merak edenler, alımlar ile ilgili araştırma yapmaya başladı. Adalet Baknlığı bünyesinde olacak alımların yoğun olarak infaz koruma memurlarına ayrılacağını söyleyen Bakan Gül, alımlarda istenen şartlar ile ilgili bazı ipuçları verdi. İKM alımında yaş sınırının 18-30 yaş aralığında olacağını, KPSS puanının ise girilen yıla göre dikkate alınacağının altını çizdi.

Bakan Gül: “İKM alımına en az lise mezunu adaylar başvurabilir. İKM alımında adayların KPSS 2020'den en az 70 alması gerekmektedir. Birçok aday puan şartının 60 olmasını istiyor” diyerek binlerce adaya hayırlı uğurlu olsun dedi.

>>>ODAK HABER MERKEZİ