Bu proje kapsamında, İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının yer aldığı on dört bakanlık ile AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) bir araya geldi.

“AFET BİLGİSİ EŞİTTİR HAYAT BİLGİSİ”

Törende konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2020’de salgın ve afetlerin birlikte yaşanması nedeniyle sahada birçok şeyin görüldüğünü, tüm bakanlıkların da bu vesileyle afet sistemini revize ve test ettiğini söyledi.

Bakan Soylu, “Afet bilgisi eşittir hayat bilgisi. Yaşadığımız veya çalıştığımız binaların depreme dayanıklı hale gelme konusunu, hem ülkede hem de zihnimizde gündem yapmamız lazım. İşte bu sebeple 2021 yılını Afet Eğitim Yılı olarak belirledik ve projede asgari hedefimiz afet eğitimlerinin 51 milyon kişiye ulaşmasıdır” değerlendirmesinde bulundu.

Afet farkındalık eğitimlerine ilişkin de bilgi veren Soylu, yılbaşından bugüne kadar 81 il valisine ve 1106 mülki idare amirine, afet farkındalık eğitimi verildiğini kaydetti. Soylu, 132 bin vatandaşa afet farkındalık eğitiminin yüz yüze verildiğini, 1402 personelin de afet farkındalık eğitici eğitimi alarak afet öğretmeni olduklarını anlattı.

>>ODAK HABER MERKEZİ 

Editör: TE Bilisim