Amorıum Antik Kentine giderek yasa dışı terör örgütü Hizb-u Tahrir’in propagandasını yaptıkları tespit edilen 5 kadın Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığının kararı doğrultusunda gözaltına alındılar. Olay 12 Ocak tarihinde gerçekleşti. Amorıum Antik Kentinde 5 kadın ellerine aldıkları bazı döviz ve bez parçalarıyla birlikte “Kurun hilafeti ey Müslümanlar” diyerek video çekerek bu görüntüleri sosyal medya hesaplarından paylaştı.

GÖZALTINA ALINDILAR

Burada ki 5 kadından birisi yaptığı açıklamada, “Burası Amuriye Afyon Türkiye. Zulme uğrayan Müslüman kadının feryadını cevapsız bırakmayan halife Mu’tasım’ın ordusuyla geldiği geldiği bu topraklardan Müslüman kadınlar olarak sizlere sesleniyoruz. Hilafet’i kurun ey Müslümanlar! Hilafetsiz yüz sene yeter artık! Va Mu’tasımah! Va Halife! Va Hilafet!” ifadelerini kullandı. Kullanılan bu ifadeler üzerine Afyonkarahisar Cumhuriyet Savcılığı tarafından 5 kadın için gözaltı kararı verildi. Bunun üzerine Ankara Emniyeti ile organize bir şekilde çalışan Afyon Emniyet ekipleri kadınların evine baskın yaparak 5 kişiyi gözaltına aldı.

EMNİYET TEDBİR ALDI

Sosyal medyada “Müslüman bacılar gözaltında” diyerek organize olan bazı kişiler ise Ankara Emniyet Müdürlüğü önünde nöbet tuttu. 5 kadının serbest bırakılmasını talep eden kişiler paylaşımlarında destek istedi.  Yıkılışının 100. Yılında Amorıum’dan hilafet çağrısı yapan 5 kadın Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından dün ilimize getirdi. Gözaltına alınan kadınların yanlarında olduklarını dile getiren kişilerinde bugün ilimize gelerek kadınlara destek vereceği öğrenildi. Bu konuda Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü gerekli tedbirleri aldı.

Editör: TE Bilisim