Afyonkarahisar Deva Partisi İl teşkilatı olarak AFSİAD ve MÜSİAD’a ziyaret yapıldı. AFSİAD’a yapılan ziyarette AFSİAD Başkanı Kadir Sayın siyasi müzakerelerden uzak durmaya çalıştıklarını, Afyonkarahisar olarak güzel projeler kardeş Sanayici İşadamları dernekleri belirledikleri Antalya İşadamları derneği ile sürekli görüş alışverişi içersinde olduklarını ifade etti. Deva Partisi

Deva Partisi İl Başkanı Kadir Daylık görüşmede iş dünyasının problemlerini ülkemizde ki ve ilimizdeki yatırımlarının önündeki engellerinin kaldırılması gerektiğini vurguladı. Bu bağlamda AFSİAD’ın ilimiz için önemli sivil toplum kuruluşlarından olduğunu belirterek Deva Partisinin Ali Babacan liderliğinde kadro hareketi ile iş dünyasının sorunlarını hep birlikte çözüm önerilerini birlikte söylem ve eylem geliştirici politikalar üreteceğinden bahsetti.

 MÜSİAD ziyaretinde Başkan Yardımcıları Şerafettin Genellioğlu ve Abdullah Özteke yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu. Görüşmede Deva Partisi İl Başkanı Kadir Daylık Deva Partisi olarak Afyonkarahisar’daki sanayicilerin Afyonkarahisar’ın kalkınması için yoğun çaba sarfettikleri belirtirken yatırımcının ve özellikle üreten sanayicinin yanında olacak teşviklerin arttırılması gerektiğini, sermayenin renginin olmadığı ve liyakat esaslı idarecilerin tam bağımsız ekonomik şartları sağlaması gerektiğini belirtti.

MÜSİAD Başkan Yardımcısı Abdullah Özteke, MÜSİAD’ın ülkemizde çok köklü bir kuruluş olduğunu belirtirken, Anadolu müteşebbisinin neler yapabildiğini ülkemize gösterdi diyerek ifade etti. Yaklaşık 30 ülkede temsilciliklerinin bulunduğunu ilimizde ihracat yapan sanayicimizin sektörsel yurtdışı bağlantıları kurduklarını söyledi belirtti. Afyonkarahisar içinde büyük şirketleri yeterince Afyonkarahisar’a çekemediklerini ve bunun içinde MÜSİAD Afyon olarak projeler ürettiklerini ifade etti.

>>>ODAK HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilisim