“Spor Turizmin Geleceğidir” sloganıyla düzenlenen toplantıya Türkiye Motosiklet Federasyonu As Başkanı Mahmut Nedim Akülke, Zafer Bölgesi Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Başkanı Ali Gümüşhan ve ECC Tur Genel Müdürü Ercan Gündoğdu katıldı.

“SPORTİF FAALİYETLERE HIZ VERECEĞİZ”

Pandemi kuralları çerçevesinde 2021 yılı içinde Afyonkarahisar’da düzenlenecek sportif faaliyetlere hız vereceklerini kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Afyonkarahisar’ın barındırdığı zenginliklerle yılın 12 ayında farklı turizm kollarında hizmet verebilecek zenginlikte olduğunu işaret etti.  Turizm kollarından en önemlisinin “Spor Turizmi olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, “Yıl içerisinde Dünya Motokros Şampiyonası, Gençler Avrupa Motokros Şampiyonası,  Avrupa Akrobasi Kupası’nın yanı sıra off road araçlarıyla “4x4 Afyon Gezi” düzenleyeceğiz. Yine Bahar aylarından başlamak üzere tüm motosiklet kullanıcılarıyla birlikte atv ve utv tutkunlarını şehrimizde ağırlayacağız” dedi.

“FEDERASYON BAŞKANLARI AFYON’DA BULUŞACAK”

Tarihi Ayazini Örenyeri’nde oluşturulacak rotalarla bisiklet ve doğa meraklılarını da gizemli şehir Afyonkarahisarla buluşturmayı hedeflediklerini kaydeden Başkan Zeybek, “Afyon Motor Sporları Merkezi’nde oluşturacağımız Uluslararası Kamp ve Karavan Merkezimiz termal su kullanılan dünyada ilk Kamp ve Karavan Merkezi olacak. Türkiye Motosiklet Federasyon’u ülke genelinden 72 kulüp temsilcisi ve kurullarının katılacağı 2021 İstişare Toplantısı’nı ilk kez şehrimizde yapacak. Afyonkarahisar’ı spor turizminde hak ettiği yere getirmek için elimizden gelenin fazlasını yapmaya çalışıyoruz. Bu vesile ile diğer spor federasyonlarımızı kongre/toplantı organizasyonlarında ciddi altyapıya sahip Afyonkarahisar’a davet ediyoruz” diye konuştu.

“MAYIS AYINDA START VERECEĞİZ”

Türkiye Motosiklet Federasyonu As Başkanı Mahmut Nedim Akülke, ise tüm organizasyonları Mayıs ayı itibariyle başlatmayı hedeflediklerini söyledi. 2021 yılı için yapılacak etkinlikler hakkında bilgi veren Nedim Akülke “Bugünkü toplantımızın en büyük amacı inşallah büyük tedbirlerle dünyada hızla gelişen aşılama ve Türkiye’nin aşı başarısı ile inanıyoruz ki Covid salgınını Mayıs ayında tamamen bertaraf edip umuyoruz.  Bizde federasyon olarak normalleşmenin ilk adımlarını atacağız. Tüm organizasyonlarımızı Mayıs ayı itibariyle başlatmış olacağız” dedi

İNŞALLAH HAYIRLI BİR SENE OLUR

Akülke sözlerine şöyle devam etti: “Burada olmamızın en büyük amaçlarından birisi “spor turizmin geleceğidir” başlığı altında 2021 yılında Afyonkarahisar da hangi programları yapacağız, hedeflerimiz nelerdir onları ifade edeceğiz. Burada önce Sayın Valimiz Gökmen Çiçek’e başta olmaz üzere Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’e çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca Ali Gümüşhan’a Ercan beye teşekkür ediyoruz katıldıkları için. İnşallah hayırlı bir sene olur bizler için” diye konuştu.

“SPOR TURİZMİNİN BAŞKENTİ OLACAĞIZ”

Hafta sonu düzenlenecek olan etkinlikle ilgili de bilgi veren Türkiye Motosiklet Federasyonu As Başkanı Mahmut Nedim Akülke; “Burada bizlere ev sahipliği yapan 2021 sportif etkinlik başlangıcında Türkiye de ki offrood kulüplerinin iki günlük bir Afyonkarahisar gezisi olacak. Bu iki günlük gezide Ayazini Örenyeri, Frigyayı hem de Afyonun doğal ve tarihi güzelliklerini tanıtacağız.  Offrood etkinliğimize yaklaşık olarak 4x4 olan 30 araç katılacak. Bu organizasyon kapsamında tüm masrafları karşılayan ve sponsor olan Ecece Tura teşekkür ediyoruz. Aslında ECC Turla beraber Dernek Başkanı Ali Gümüşhan’a ve İkbal Grubu geldiğimiz günden beri bizlere çok destek veriyor. Bence Afyon artık çok farklı bir yere gidecek turizm alanında çünkü belli destinasyonlar oluşacak özellikle spor turizm geleceğidir sloganı Afyonkarahisar ile bütünleşecek ve gelecekte de spor turizminin başkenti olmaya aday olacağız” dedi.

“HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERMEYE HAZIRIZ”

Zafer Bölgesi Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Başkanı Ali Gümüşhan ise Afyonkarahisar’ın tanıtımı her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. Afyonkarahisar’ın pandemiye rağmen 2020 yılı yara almadan geçirdiğini dile getiren söyleyen Ali Gümüşhan, bu konuda devletin, Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek’in ve Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in desteğini her zaman yanlarında hissettiklerini ifade etti. Spor turizmi açısından 2021 yılından çok ümitli olduklarını dile getiren Gümüşhan “Afyonkarahisarın tanıtımı adına büyük çalışmalar yapılıyor. Spor turizminin yanında, termal turizmi, doğa turizmi ile Afyonkarahisar tam bir destinasyon” dedi.  ECC Tur Genel Müdürü Ercan Gündoğdu ise Afyonkarahisar’ın tanıtımı adına her türlü desteği vereceklerini ifade etti.

>>>GÖKHAN KOCAASLAN 

Editör: TE Bilisim