Milletvekili Veyse Eroğlu konuşmasında Van şehrinin eski çağlardan beri pek çok medeniyete ev sahipliği yaptığını ve Van Gölü kıyısında kurulmuş, verimli toprakları, zengin akarsuları ve temiz iklimi ile müstesna bir şehir olduğunu vurguladı. Milletvekili Eroğlu; “Şehrin su kaynaklarını ve arazilerini bilen biri olarak Van’ın su ve ormancılık yatırımları ile bizzat ilgilendim. Son 18 yılda Van’a kazandırdığımız su ve ormancılık yatırımlarının toplam maliyeti 2 milyar 670 milyon TL’dir. Bu yatırımların 2 milyar 590 milyon TL’si su yatırımlarıdır” dedi.

“Van’ın İçmesuyu Mes’elesini Morgedik Barajı İle Çözdük”

Yapılan baraj hakkında bilgi veren milletvekili Eroğlu, Erciş İlçesi ile TOKİ konutlarının uzun vadeli içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılamak için Morgedik Barajını inşa edildiğini belirtti. Depremle birlikte inşaatı devam eden barajda ödenekleri arttırarak ve üç vardiya çalışarak barajı 2014 yılında tamamlandığını ve hemen hizmete aldığını açıkladı. Barajın, 60 metre yüksekliğinde ve103 milyon metreküp su biriktirme hacmine sahiptir ifadelerini aktardı.

“Van’ı 3 Baraj ve 4 Gölet İle İhya Ettik”

Van’ın münbit topraklarını sulayarak, Vanlı vatandaşları kalkındırmak ve refah seviyelerini yükseltmek için 3 baraj ve 4 gölet inşa ettiğini vurgulayan Milletvekili Eroğlu, “Erciş’in içmesuyu ihtiyacını karşılayan Morgedik Barajının yanı sıra Özalp ilçemizde 3.480 dekar araziyi sulayan Özalp Gölegen Barajı ve Saray ilçemizde 3.700 dekar araziyi sulayan Saray Sırmalı Barajlarını şehrimize kazandırdık” dedi.

>>>ODAK HABER MERKEZİ

 

Editör: TE Bilisim