Afyonkarahisar Belediye Meclisi, Temmuz ayı toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Mehmet Zeybek Başkanlığında bir önceki toplantıya ait tutanak özetinin okunmasıyla başlayan toplantıda hat değişikliği yapılan hat sahiplerinden hat değişikliği bedeli olarak belirlenen tutardan kalan dört taksitin sürenin uzatılması talebi hakkındaki Plan Bütçe Komisyon Raporu, komisyondan geldiği şekliyle kabul edildi.

1 MİLYONDAN FAZLA ARAÇ AFYONKARAHİSAR’DAN GEÇTİ

Başkan Mehmet Zeybek toplantıya geçmeden önce Haziran ayında yapılan Belediye hizmetleri ve yatırımlar ile ilgili meclisi bilgilendirdi.Tüm Belediye Meclis Üyelerinin geçmiş Kurban Bayramlarını kutlayan Başkan Mehmet Zeybek,”Geçtiğimiz hafta Kurban Bayramını idrak ettik. Hepinizin geçmiş bayramı mübarek olsun. Rabbim yenilerine tekrar sağlıcakla erişmeyi hepimize nasip etsin. Yağışlardan ilkbaharı yaşayamadık desek yeridir. İçme suyunda sıkıntı çekeceğimiz bir dönemdeydik ama son yağışlar ile birlikte herhâlde bu seneyi rahatlıkla atlatırız diye düşünüyoruz. Cenab-ı Hak rahmetini esirgemesin. Aldığımız rakamlara göre 1 milyon 300 bin araç şehrimizden geçti. Günlük 110 bin aracın şehrimizden geçtiğini varsayarsak ilimiz ekonomisine ne kadar katkı sunduğunu idrak etmiş oluruz. Dört yol kavşağında olmanın, tanıtımın bereketi. Bu sene de tanıtımlarımıza devam edeceğiz” dedi.

YAZ SPOR OKULLARI VE BİLGİ EVLERİ KURSLARI BAŞLADI

Yaz kursları öncesi kayıtların başladığına dikkat çeken Belediye Başkanı Mehmet Zeybek; “Okullar tatil dönemine girdi. Çocuklarımızın sportif faaliyetler ile zamanlarını geçirmesi için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz vasıtası ile yaz kurslarımızı başlatıyoruz. Burada 5-18 yaş arası çocuklarımızın ve gençlerimizin yararlanacağı kurslarımız ile alanında uzman 70 antrenörümüz ile 24 branşta hizmet vereceğiz. Kayıtlar başladı. Gençlerimizi bekliyoruz. 7-14 yaş arası çocuklarımızın da akıl ve zekâ oyunları, kültürel ve görsel etkinliklere katılarak kendilerini geliştirebilecekleri kursları Bilgi Evlerimizde açtık” dedi.  

2. BABA ÇOCUK KAMPI

Bu hafta sonu yapılacak Baba Çocuk Kampına şehir dışından 100’ün üzerinde katılım olacağını ifade eden Başkan Zeybek; “Geçen yıl baba çocuk kampı düzenlemiştik. 250 başvuru aldık bu sene de. 100’ün üzerinde şehir dışından kampa katılım sağlanacak. Baba çocuk kampımızın ikincisini gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı. 

DÜNYA MOTOKROS ŞAMPİYONASI

Dünya Motokros Şampiyonası hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan; “30 Ağustos – 3 Eylül tarihleri arasında Dünya Motokros şampiyonasının 6.’sını gerçekleştireceğiz. 4 günlük süre içinde300 bin kişiyi ağırlayacağımızı düşünüyoruz. Bayram münasebeti ile karavan ile gelip şehrimizde konaklayanlar teşekkürlerini iletti. Hiçbir yerde böyle bir şey yok. Teşekkür mektubu bırakanlar var.”

SICAK ASFALT VE KALDIRIM ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR

Belediyenin  yol ve asfalt çalışmalarına ilişkin bilgilerde aktaran Başkan Mehmet Zeybek; “Havaların ısınması ile birlikte hızlı bir şekilde yol, asfalt ve kaldırım çalışmalarına başladık. Uydukent bölgesinde sıcak asfalt serim çalışması yapıyoruz. Bugün itibari ile yağmur suyu hattı tamamlanan Orhangazi, Osmangazi ve Yeşilyurt mahallelerinde çalışma yapıyoruz. Asfalt şantiyemiz de çalışıyor. Şehir merkezinde, Yenice Mahallesi, Fatih Mahallesi ve Mareşal Fevzi Çakmak’ta asfalt çalışması yapıldı. Diğer mahallelerimizde de çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.

3X3 BASKETBOL TURNUVASI DÜZENLENECEK

2024 Yılının Mart Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı! 2024 Yılının Mart Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı!

Hız kesici, durak yeri, trafik levhası ve trafikle ilgili taleplerinde görüşülerek karara bağlandığı toplantıda gençleri spora teşvik etmek ve sporu sevdirmek adına Temmuz ayı içerisinde 3x3 basketbol turnuvası düzenlenmesi, dereceye giren sporculara ödül verilmesi oy birliği ile kabul edildi. Mülkiyeti Belediyeye ait İlimiz Merkez Hasan Karaağaç Mahallesi, Milli Birlik Caddesi, 5033 ada, 7 parsel üzerinde bulunan taşınmazın, Akaryakıt ve LPG İstasyonu olarak kullanılmak üzere kiralanması, kira şartları ve bedelinin belirlenmesi hususunda encümene yetki verilmesi hakkında teklif oy birliği ile kabul edildi.

GASTROAFYON FESTİVALİ 5. KEZ DÜZENLENECEK

Belediye tarafından 29-30 Eylül- 1 Ekim 2023 tarihleri arasında 5. Uluslararası GastroAfyon Lezzet Festivali düzenlenmesi, Belediye  ile Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği ile diğer paydaş kurum ve kuruluşlar arasında protokol yapılması ve protokol yapmak üzere Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi. HABER: AHMET SARLIK

 

#afyonbelediyesi #belediyemeclistoplantısı #mehmetzeybek #sporokulları #motokros #sıcakasfalt #odakgazetesi #basketbolturnuvası 

Editör: TE Bilisim