Toplumun tüm kesimlerine ulaşabilmek için Afete Hazır Aile, Afete Hazır Okul, Afete Hazır İş Yeri ve Afete Hazır Gençler isimlerinde alt kategorilere ayrılan proje kapsamında, 2020 sonu itibarıyla 14 milyon kişi, Afet Bilinci Eğitimi aldı. İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, 2021 yılını Afet Eğitim Yılı ilan ettiklerini açıklamasının ardından eğitimlere hız verildi. Bu yıl sonu itibarıyla 51 milyon kişiye Afet Bilinci Eğitimi verilmesinin hedeflendiği çalışmalar kapsamında, 1 Ocak 2021'den bugüne kadar 1.036.937 kişi bu eğitimi aldı.

BAKANLIKLARLA İŞ BİRLİĞİ YAPILDI

İç İşleri Bakanlığı, afet eğitimlerinin planlanan sürede hedeflenen sayı kadar kişiye verilebilmesi amacıyla diğer bakanlıklarla da iş birliği yaptı.

Bu kapsamda, Bakanlık ile Adalet Bakanlığı, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı arasında protokoller imzalandı.

Ayrıca AFAD da, ASELSAN ve HAVELSAN gibi kurumların yanı sıra bazı sivil toplum kuruluşlarıyla Afet Farkındalık Eğitimleri İş Birliği Protokolü imzaladı. Protokoller kapsamında Bakanlık, kurum ve sivil toplum kuruluşlarının çalışanlarına da afet eğitimleri veriliyor.

 DEPREM VE AFETLERDE İLK 6 SAATİN ÖNEMİ

Bakan Soylu, deprem ve afetlerde ilk 6 saatin çok önemli olduğunu, amacımızın vatandaşımızı bu 6 saatlik zaman dilimindeki davranışı biçimi konusunda bilgilendirmek olduğunu belirterek, "İlk 6 saati iyi yönettik, sonrası devletimizin kapasitesiyle başarılı bir şekilde gidecektir. Bugüne kadar bunu başardık. Özellikle ilk 6 saatteki iletişim, trafik, sağlık müdahaleleri, tahliyeler... Bütün bunları sağlamaktır." dedi.

2021 YILINI TÜRKİYE'DE AFET EĞİTİM YILI İLAN EDİLİYOR

Depremin ve afetin plan dinlemediğini, zamanla yarışmak zorunda olunduğunu belirten Bakan Soylu, "2021 yılını Türkiye'de Afet Eğitim Yılı ilan edeceğiz. İki ağırlığımız olacak. Yeni doğan çocuktan en yaşlımıza kadar büyük bir seferberlikle 2021 yılında herkese dokunacağız. Afetten önce neler yapmamız lazım, riskleri nasıl azaltmalıyız, hangi tedbirleri almalıyız, afet anında ve sonrasında neler yapmalıyız? AFAD Başkanlığımız, bu meselelerle ilgili afete hazırlık yapıyor. Tüm Türkiye'de afet eğitim seferberliğini ortaya koymamız gerekir." diye konuştu.

>>>ODAK HABER MERKEZİ