Açılış ve yoklamanın alınması ile başlayan İl Genel Meclisi 2021 yılı Mart ayı toplantılarının 3’üncü bileşiminde gündem maddeleri okunarak ilgili komisyonlara havalesi yapıldı. Dinar’da 9, Çay’da 21, Sultandağı’nda 6, Hocalar’da 3, Sandıklı’da 3, İhsaniye’de 2 ve Dazkırı’da 1 adet olmak üzere toplam 46 adet arsa vasfındaki taşınmaza ve Çay İlçesi Orhaniye Köyünde 9 adet müfrez arla vasfında taşınmazların Açık Teklif Usulü ile satılması komisyon tarafından uygun görülerek, İl Genel Meclis Üyelerinin oylamasına sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi.

İMAR PLAN DEĞİŞİKLİĞİ YAPILDI

İhsaniye’ye bağlı Bozhüyük Köyünde yer alan, tapusunda 139 ada, 1 parsel numarası ile kayıtlı, mülkiyeti Mürsel Bozkurt’a ait 520,66 metrekarelik taşınmaz üzerinde bulunan 5,00 metre genişliğindeki yaya yolunun kaldırılması amaçlı olarak hazırlanan, E-Plan Otomasyon Sistemi plan işlem numarası UİP-03552544 olarak, 1 paftadan ibaret 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ve eklerinin onaylanması komisyon tarafından uygulanarak İl Genel Meclis Üyelerinin oylamasına sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi.

25 YILLIĞINA MEB’E TAHSİS EDİLDİ

Afyonkarahisar Merkez Sahipata Mahallesinde bulunan 2059/4398 hissesi İl Özel İdaresi, 2307/4398 hissesi Hazineye ve 32/4398 hissesi Etibank Genel Müdürlüğüne ait, üzerinde Yunus Emre Ortaokulu yen alan 2585 ada 1 parsel numaralı, 4 bin 396,42 metrekare yüzölçümlü taşınmazın, İl Özel İdaresi hissesine, eğitim tesisi alanı olarak kullanılmak amacıyla, Milli Eğitim Bakanlığı (İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanlığı) adına 25 yıllığına tahsis edilmesi komisyon tarafından uygun görüldü. Komisyon kararı İl Genel Meclis Üyelerinin oylamasına sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi. Ayrıca toplantıda Komisyona havale edilen, İl Özel İdaresinde görevli personelin süre içinde derece terfileri için, 7 adet kadro deşikliğinin yapılması görüşüldü. Kararda 7 adet kadro değişikliğinin yapılması komisyon tarafından uygun görüldü ve İl Genel Meclisi Üyelerinin oylamasına sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi.

>>GÖKHAN KOCAASLAN

Editör: TE Bilisim